‘Oppenheimer’ is vanaf nu ook thuis te bekijken!

‘Oppenheimer’ is vanaf nu ook thuis te bekijken!

‘Oppenheimer’ (2023) 4 out of 5 stars

Wie nog op een roze wolk zit na de home release van ‘Barbie’, kan meteen overstappen naar de paddenstoelwolk van ‘Oppenheimer’. Vanaf nu kan je de meest succesvolle biopic aller tijden in huis halen.

Ook bij ons was ‘Oppenheimer’ een groot succes. Tot nu toe bracht de film al bijna tien miljoen in het laatje. Zelfs nu, drie maanden na de première, kan je hem nog in verschillende zalen gaan bekijken. Wie het verhaal over de vader van de atoombom al gezien heeft, begrijpt waarom. 

‘Oppenheimer’ is dan wel niet tot de nok gevuld met actie, zoals we dat van de films van Christopher Nolan gewoon zijn, aan spanning is er geen gebrek. Met knetterende dialogen en glasheldere geluidseffecten bouwt Nolan op naar een climax van politieke intrige en persoonlijke drama’s. ‘Oppenheimer’ is ongetwijfeld de meest volwassen film die de Britse regisseur tot op heden gemaakt heeft.

Niet alleen de regisseur, maar ook zijn cast is in topvorm. Klasbakken als Emily Blunt, Florence Pugh, Nolan-habitué Kenneth Branagh en Matt Damon laten het beste van zichzelf zien. Robert Downey Jr. bewijst dan weer dat hij in zijn ‘Iron Man‘-periode het acteren niet verleerd is. De Amerikaan wordt nu al met stip genoteerd op alle Oscarlijstjes voor zijn opvallende bijrol. En toch is het voornamelijk hoofdrolspeler Cillian Murphy die met de pluimen gaat lopen. De van oorsprong Ierse ‘Peaky Blinders‘-acteur werkte al vaak samen met Christopher Nolan, maar levert voor de zesde keer wellicht de beste prestatie uit zijn carrière af. De hele film speelt zich af in zijn azuurblauwe ogen.

De home release bewijst zijn waarde door bovenop al dat lekkers nog eens drie uur aan bonusmateriaal te gooien. Zo omvat de making of meer dan een uur en zijn er uitgebreide interviews met Nolan en zijn creatieve team bijgevoegd. Wie dan nog niet voldaan is, kan erna de volledige documentaire ‘To End All War: Oppenheimer & The Atomic Bomb’ bekijken.

‘Oppenheimer’ is nu beschikbaar op DVD, Blu-Ray en 4K UHD.


Related Images: