Ook in 4K UHD biedt de ‘Back To The Future’-trilogie het beste familie-entertainment

Ook in 4K UHD biedt de ‘Back To The Future’-trilogie het beste familie-entertainment

Great Scott! De volledige trilogie van ‘Back To The Future’ is nu beschikbaar op 4K UHD. Samen met tal van andere franchises en series van Warner Bros. kan je de tot in de puntjes gerestaureerde versie onder je kerstboom leggen.

‘Back To The Future’ (1985) 4 out of 5 stars

In het originele verhaal wordt Marty McFly (Michael J. Fox) met behulp van de excentrieke professor Emmett Brown (Christopher Lloyd) teruggestuurd naar 1955, waar hij per ongeluk de ontluikende liefde tussen de tienerversies van zijn ouders saboteert. Als hij niets doet, zal Marty zijn eigen geboorte verhinderen. 

Met een speelduur van nog geen twee uur is de eerste ‘Back To The Future’ een schoolvoorbeeld van efficiënt filmmaken. Geen enkele scène is overbodig. De actie is opwindend, de personages enorm meeslepend en de humor werkt vandaag nog steeds. De film van Robert Zemeckis, regisseur van onder meer ‘Forrest Gump’ en ‘Contact’, wordt dan ook door velen als een van de beste films uit de jaren 1980 beschouwd.

‘Back To The Future II’ (1989) 4 out of 5 stars

In de sequel is de invloed van producer Steven Spielberg duidelijk merkbaar. Nog meer dan voorheen mikt de film op puur popcornentertainment. Nadat Marty deze keer naar 2015 reist, zijn de gevolgen voor het heden (1985) desastreus. Om zijn fout recht te zetten, reist hij terug naar 1955, waar hij deze keer niet alleen zijn jonge ouders, maar ook zichzelf tegenkomt tijdens de gebeurtenissen uit de eerste film.

Het is inderdaad zo ingewikkeld als het klinkt. En toch ga je als kijker vlotjes mee in alle rariteiten die je voorgeschoteld krijgt. Bovendien zit deze sequel boordevol onvergetelijke scènes, zoals de spectaculaire achtervolging op hoverboards. Ook sommige nevenpersonages, met kwelduivel Biff op kop, krijgen meer zeggenschap in het verhaal.

‘Back To The Future Part III’ (1990) 3 out of 5 stars

Voor de derde en laatste film gaan Marty en Doc heel wat verder terug in de tijd. Doc heeft de rust en de liefde gevonden in 1885, toen de cowboys nog de plak zwaaiden in California. Wanneer Marty verneemt dat Doc er is neergeschoten, schiet hij onmiddellijk te hulp. Als zijn alter ego Clint Eastwood, trekt hij gelaarsd en gewapend ten strijde tegen de outlaws die hun stadje onveilig maken.

Deel drie is zonder meer het zwakke broertje van de andere twee. De wirwar van verbanden tussen het heden, het verleden en de toekomst werkt verwarrend. Bijgevolg is het soms raden naar de relevantie van wat je ziet en daar lijdt de eerste helft van de film best onder. De tweede helft is gelukkig een stuk duidelijker en brengt met de introductie van Mary Steenburgen als liefje van Doc vers bloed in het spel. Er komt meer vaart in het verhaal en uiteindelijk bewijst Robert Zemeckis dat hij ook na drie keer nog de drive heeft om familie-entertainment van de bovenste plank te brengen.

De ‘Back To The Future’-trilogie is vanaf nu, samen met tal van andere boxsets, beschikbaar op Blu-Ray en 4K UHD.

Related Images: