Ricky Gervais fan van Vlaamse fictiereeks ‘De twaalf’

Ricky Gervais fan van Vlaamse fictiereeks ‘De twaalf’

Het is al bijna een jaar geleden dat de eerste aflevering van ‘De twaalf’ op Eén te zien was. In het knappe rechtbankdrama stond Frie Palmers (Maaike Cafmeyer) terecht voor twee moorden. Een volksjury van 12 mensen met elk hun eigen zorgen moest oordelen over schuld of onschuld. Een sterk scenario dat tot het einde wist te beklijven en een topcast (Maaike Neuville, Tom Vermeir, Johan Heldenbergh en Lynn Van Royen, om er maar een paar te noemen) hielden Vlaanderen aan de buis gekluisterd, al dan niet bingend.

De serie bleef niet in onze contreien vasthangen. Nog voor er ook maar één seconde van was uitgezonden, kochten zenders uit verschillende landen de reeks aan, van Frankrijk tot Nieuw-Zeeland. En ook op Netflix is ‘De twaalf’ al een tijd te vinden. Dat is de Britse komiek Ricky Gervais niet ontgaan. Meer nog: op zijn druk gevolgde Twitterkanaal zingt hij er nu de lof over.

‘Naturalistisch en buitengewoon,’ zo noemt hij de reeks. ‘Mooi en rauw, een studie over menselijkheid, moraliteit, integriteit en gevolgen van daden.’ Betere reclame kan ‘De twaalf’ zich niet wensen. De tweet van Gervais zal internationaal ongetwijfeld een pak mensen overtuigen om de serie te bekijken, zelfs al is dat in een taal die velen wellicht niet spreken.

Related Images: