‘Buffy’-actrice streamt nieuwe film en houdt Q&A na afloop

‘Buffy’-actrice streamt nieuwe film en houdt Q&A na afloop
(c) Moderna Films

Het zijn ook voor de filmwereld moeilijke tijden. De cinema’s zijn dicht en de releasedata van films worden telkens maar verschoven. En dan hebben we het nog niet over de kleine, onafhankelijke filmmakers gehad. Zij steken vaak hart, ziel en misschien moeizaam vergaard geld in een film die niet de release kan krijgen waar ze op hopen. Filmmakers moeten dus extra creatief zijn. Zoals Juliet Landau met haar ‘A place among the dead’.

De regisseur en hoofdrolspeelster doet voor een zacht prijsje online screenings van de film en koppelt daar een nabespreking aan vast. Meer nog: ná die bespreking volgt er vaak nog een Q&A via Zoom. Daarin kun je dan zelf je vragen aan de filmmakers stellen. Wij deden dat een tijdje geleden en het werd een erg boeiend en zelfs persoonlijk en diepgaand gesprek over de psyche van mensen en de monsters die zich daar verschuilen. Want daar gaat de film uiteindelijk over.

Lees verder onder de foto.Juliet Landau ken je misschien nog van ‘Ed Wood’, naast Johnny Depp. Bij een breder publiek werd ze bekend als de demonische vamp(ier) Drusilla in ‘Buffy: the vampire slayer’. Het vampirisme laat haar duidelijk niet los. Al heeft de vampier waar het in deze film over gaat eerder iets weg van de Vampier van Muizen.

In ‘A place among the dead’ gaat het namelijk over een seriemoordenaar met vampierachtige trekjes. De moordenaar lijkt een link te hebben met hoofdpersonage Jules (die niet zo ver van de echte Landau lijkt te staan). Maar wat is die link? En wat drijft de moordenaar? Waarom haalt hij (of zij) genoegen uit het vermoorden van jonge vrouwen? En wat zegt dat dan over zijn psychologie? De film onderzoekt het in documentaire-achtige stijl. Daardoor vervagen de grenzen tussen fictie en realiteit, en word je aan het denken gezet.

‘A place among the dead’ zien?

Zaterdag 5 december vindt de eerstvolgende online screening plaats met alles erop en eraan. Op de gelinkte pagina vind je nog meer data en opties om de film te bekijken.

Related Images: