‘Adventure time’-special even dolkomisch als voorheen

‘Adventure time’-special even dolkomisch als voorheen
(c) HBO Max

‘Adventure time: distant lands’ (2020 – Afl. 1/4) 4 out of 5 stars

Als je fan bent van snelle, soms absurde fantasy humor in tekenfilmvorm, dan is ‘Adventure time’ helemaal iets voor jou. En als je al fan was, dan kon je al helemaal niet meer wachten tot deze extra mini-reeks verscheen. Extra, want ‘Adventure time’ hield in 2018 op, na 8 jaar, 10 seizoenen en 283 afleveringen op Cartoon Network. Die afleveringen schommelden telkens rond de 10 minuten. Dat is met deze eerste van vier speciale, extra afleveringen wel anders: je gaat op een trip van zo’n 40 minuten.

En een trip is het wel. Je volgt spelconsoletje BMO (spreek uit: Biemoo) onderweg naar Mars. Maar tijdens die reis botst hij op een raar wezen dat ogenblikkelijk het ruimteschip inpalmt en zonder boe of ba koers zet naar een heel andere planeet. Het schip crasht er en BMO wordt opgepikt door de konijnachtige Y4 (stem van Glory Kurda). Al gauw blijkt dat er op de planeet heel wat loos is. Meer nog: het zal uiteindelijk de dappere maar naïeve BMO zijn die de planeet moet zien te redden.

Van de pot gerukt? Jazeker. En dan moet je de rest van deze ‘Adventure time’-aflevering eens zien. Die staat bol van de (visuele) humor. Zo ontsnapt BMO op een bepaald moment aan een toxische, materiaalverterende stroom. Hij wordt gered door een vliegende krab. Terwijl BMO op diens rug in veiligheid wordt gebracht roept hij uit: ‘Mijn nieuwe beste vriend!’ Nog geen seconde later valt BMO van de rug van de krab en wordt die opgeslokt door één of andere ruimtemonster. Erg grappig en bijzonder snel gebracht.

Lees verder onder de video.

Voor fans van ‘Adventure time’ is het een fijn weerzien met BMO (stem van Niki Yang), al missen ze in deze aflevering wel de eigenlijke hoofdpersonages uit de reeks, Finn en Jake. Voor wie ‘Adventure time’ niet kent is dit een fijne introductie tot dat universum.

Het verhaal staat voldoende op eigen poten zodat je ook zonder voorkennis mee bent. Maar voor de kenners herken je onder andere de stem van Stephen Root, die hier de doordrapte Mister M verklankt. Root speelde in de oorspronkelijke reeks een anders personage. Het zou wel eens kunnen dat Mister M maar een denkmantel is. We komen het ongetwijfeld in de volgende drie afleveringen te weten.

Related Images: