Oliver Page is terug!

Oliver Page is terug!

Stephen Desberg & Griffo, ‘Oliver Page en de tijddoders 2’ 4 out of 5 stars

Ze zijn terug! Oliver en zijn uit het jaar 2544 komende compagnon Wynn zijn een klein halfjaar na het debuutalbum terug om hun missie af te maken: de hersenspoelende parasiet doden door middel van de ringen die Oliver heeft gevonden in Perzië in de 19de eeuw. In deel één was al duidelijk dat de ringen en de troon een mystiek kantje hadden en nu komt de uitwerking ervan. Beste lezer, bereid u voor op een verhaal vol spanning, tijdgereis in een verhaal vol oogstrelend tekenwerk.

Het tweede verhaal is toch licht anders dan het eerste, want nu wordt er dus ook gegoocheld met de tijdslijnen. Zo komt Oliver Page zichzelf meermaals tegen in het verleden en in het heden. De verhaallijn wordt daardoor dus iets ingewikkelder, maar niet zozeer lastig om te volgen. Sterker nog; scenarist Stephen Desbergs talent komt helemaal naar boven in de conclusie van het Oliver Page-tweeluik. Het gepingpong tussen het verleden, het heden en de toekomst blijft heerlijk en houdt ons bij de pinken. Ook heeft het tweeluik een lichte ‘H.G. Wells-collectie’-vibe: het kleurenpalet, het tekenwerk en ook een beetje de thematiek komen er deels in terug, en dat is vast en zeker goed nieuws!

Op grafisch vlak is het dus alweer smullen met Griffo’s tekenwerk, gecombineerd met Desbergs knappe scenario. Beide kunnen veel adelbrieven voorleggen in de stripwereld: Werner Goelen, alias Griffo, heeft met onder andere S.O.S. Geluk, zijn Jommeke-hommage of Empire USA al heel wat mooie dingen laten zien. Desberg heeft het intussen in zijn vingers om een spannend verhaal af te leveren voor jong en oud. Dit tweeluik is eerder bestemd voor een iets volwassener publiek, maar met onder andere Billy The Cat spreekt zijn werk ook het jongere publiek aan.

Het duo mag wat mij betreft nog heel wat meer albums maken, met plezier zelfs. Helaas is dit deel het einde van Oliver Page, want er had misschien nog wel een cyclus ingezeten. Wie weet komt er een vervolg, maar momenteel is het nog koffiedik kijken of er effectief nog een tweeluik aan gebreid kan worden.

Oliver Page en de tijddoders 2 Book Cover
Oliver Page en de tijddoders 2 sciencefiction, historisch, avontuur Glénat Hardcover 56 p.’s

Related Images: