Woolvs blaast je van de planeet met zijn verscheidenheid aan genres
Woolvs, ‘Evening planet’
Edgy & off-key music. Zo bestempelt de Brusselse band Woolvs zich, samengesteld uit vijf jonge kanjers: Willem Malfliet (gitaar), Casper Van De Velde (drums), Ruben De Maesschalck (bas), Soet Kempeneer (synthesizers) en Vitja Pauwels (gitaar). Met veel goesting is de band vorig jaar de studio ingekropen in het muziekcentrum Volta. Een resem nieuwe ideeën hebben zich vertaald in negen dromerige nummers. Het resultaat is hun eerste EP ‘Evening planet’.
“Not so long ago, we were still children”. Dat is de eerste zin die uit de mond van frontman Willem vloeit. Met deze woorden zou men een blik kunnen werpen op de evolutie van de band. Een aantal jaren terug startte Willem Malfliet met het opnemen van demo’s onder de naam Woolvs. Casper, Ruben en Vitja werken samen met hem aan verschillende muziekstukken. Vorig jaar vervoegde Soet de groep. Hij bleek het ontbrekende puzzelstukje te zijn. Nu presenteert de band een op-en-top album waar geen geluidsgolf ontbreekt. De naïviteit is voorbijgestreefd. De klank is volwassen, maar het speelse karakter is niet verloren gegaan. Het voelbare plezier van de jongens werkt aanstekelijk.
Surrealistische humor
Door de onverwachte genres van Woolvs word je geen seconde verveeld. ‘Evening planet’ start met ‘Grapes’, een rustige song met een funky tintje. ‘Earth’ is gegroeid uit een geïmproviseerde sessie en klinkt groovy in de oren. Het brengt je onmiddellijk in de verleiding om te bewegen op de aangename reggaebeat. De lyrics verhaalt over het vervagen van een vriendschap en een toxische relatie met de planeet onder een mix van surrealistische humor.
‘Sweat’ bouwt rustig op met de donkere stem van Willem. Halverwege komen de drums op een traag tempo in het muzikale vizier. De geknipte zwoele avondsong. Als afsluiter eindigt Woolvs’ album met het sfeervolle lied ‘Date’ dat tussen werkelijkheid en droom verstrengeld zit. Opmerkelijk aan album is dat de nummers in één take opgenomen zijn. Nauwelijks is er een overdub hoorbaar. Dat is alvast veelbelovend voor hun live-concerten.
Voedsel voor de ziel
De verscheidenheid aan genres creëert een eclectische plaat die door de muzikanten perfect in balans wordt gebracht. Willems bedachtzame teksten geven een eigen kijk op hedendaagse muziek. Beschouw het als voedsel voor de ziel.
Zin om nog meer nieuwe Belgische muziek te ontdekken? Neem een kijkje in onze BEst of the buNLch-artikelenreeks én Spotify-playlist!