Go March bestormt de barricades op ‘III’

Go March bestormt de barricades op ‘III’

Go March, ‘III’ 4 out of 5 stars

Al sinds we een paar maanden geleden de geweldige beuker ‘Zipp’ op onze radar kregen, kijken we uit naar de nieuwste telg van de Antwerpse electro-rockers van Go March. Op EP ‘III’ gaan de mannen onverschrokken verder met hun epische queeste om onze harten te veroveren. En dat ze goed bezig zijn!

Go March is ready for battle

Als een echt beroepsleger verspilt Go March geen tijd op ‘III’. Vier tracks, in totaal amper een half uur speelduur, maar aan het einde hangen in ieder geval wij met plezier de witte vlag uit. Het tempo blijft, net als het niveau, torenhoog.

Het leuke is ook dat ‘III’ vol persoonlijkheid zit: sloopkogel ‘Zipp’ opent de EP meteen met een ‘take no prisoners’-attitude, en blijft toch nipt ons favoriet nummer hier. Vervolgens wordt er even wat gas teruggenomen met de schattige, bijna poppy intro van ‘Ortisei’, waarna de song alsnog op een fijne manier ontspoort. Go March schroeft het tempo nog verder op middels ‘Stampede’, misschien net iets te veel ‘Zipp’ deel 2, maar niettemin een fijn nummer. Pas op afsluiter ‘Droplets’ is er even tijd om op adem te komen en van het uitzicht te genieten. En dan? De repeat-knop opzoeken, natuurlijk!

Zegetocht

Kortom, met ‘III’ heeft Go March er een zegetocht van jewelste opzitten. Het enige minpunt? Dat de plaat veel te kort duurt, natuurlijk! Hopelijk hoeven we niet lang op onze honger te zitten en komen de mannen snel met een ‘IV’ op de proppen.

Zin om nog meer nieuwe Belgische muziek te ontdekken? Neem een kijkje in onze BEst of the buNLch-artikelenreeks én Spotify-playlist!

Related Images: