Sus & Wis bestrijden klimaattereur in ‘De kronieken van Amoras 7’

Sus & Wis bestrijden klimaattereur in ‘De kronieken van Amoras 7’

Charel Cambré & Marc Legendre, ‘De kronieken van Amoras 7. Wie niet horen wil’ 4 out of 5 stars

De opwarming van de aarde: voor de één fake news, voor de ander bloedserieus. Rampen stapelen zich op, de temperaturen stijgen en dat doet de zeespiegel helaas ook. Marc Legendre wil deze problematiek aankaarten in de nieuwste van ‘De kronieken van Amoras’. Hoe klimaatopwarming de oorzaak kan zijn van terreur. Wie niet horen wil … zal voelen.

Wake-upcall

Het album opent met een jonge Almami Nkrumah, die dertig jaar geleden als vluchteling aankwam. Het lijkt een raar begin, maar al snel kom je erachter dat hij een grotere rol speelt dan je zou denken. We springen naar Antwerpen, waar een jonge kerel vanop afstand trucks bestuurt. Naast hem staat een professor die veel wegheeft van Marvels Nick Fury …

Het is al snel duidelijk dat er kwade bedoelingen in het spel zijn, want de trucks blazen de tunnels op waardoor heel de stad onder water loopt. Bizar wordt het helemaal wanneer blijkt dat de dader een oude bekende is van professor Barabas. Zijn bedoeling is niet zozeer doden maken, maar wel de westerse wereld laten zien wat de opwarming van de aarde bereikt bij de derde wereld. Een wake-upcall, zeg maar.

Bronzen Adhemar

De nieuwste ‘Amoras’ is zonder enige twijfel spannend. Legendre houdt ons bij de les met een atypische terrorist. Hij balanceert op de lijn van het nobele en het kwade, waardoor je op sommige momenten zelfs sympathie dreigt te krijgen voor professor Nkrumah.

Charel Cambré heeft heel de wereld van Amoras in zijn vingers, dat is in dit album nogmaals zonneklaar. Het blijft een veelkunner met een tekenstijl die je er altijd tussenuit kunt halen. Dat tekenwerk, in combinatie met Marc Legendres geoliede verhalen, zorgt voor alweer een knap eindresultaat. Ze hebben niet voor niets allebei al een Bronzen Adhemar gewonnen: Legendre in 2013, Cambré deed dat dit jaar. Een terechte erkenning voor beide heren, die al lang bewezen hebben dat ze buitengewoon zijn in de stripwereld.  

 

Wie niet horen wil Book Cover
Wie niet horen wil De kronieken van Amoras Standaard Uitgeverij softcover 48 p.

Related Images: