Ondergedompeld worden in de diverse wereld van indiepop met Forget Soon Stargazer

Ondergedompeld worden in de diverse wereld van indiepop met Forget Soon Stargazer

Forget Soon Stargazer, ‘What if we weren’t’ 3 out of 5 stars

We hebben hem al even op het oog, en nu is het eindelijk zover: de debuut-EP van Forget Soon Stargazer (het frisse soloproject van Willem Schellekens, aka ‘die van The Lighthouse’) is uit. Als introductie op zijn solocarrière leverde hij ‘I will follow you into the dark’, een cover van Death Cab For Cutie, en dat smaakte naar meer. Een paar maanden later presenteert hij zijn debuut-EP ‘What if we weren’t’ met vijf originele nummers, die gecomponeerd werden met de Nederlandse producer Wouter Vingerhoed.

De eerste vier nummers van het album zijn ook als single uitgebracht. De eerste eigen track van Forget Soon Stargazer die uitkwam was ‘Common sense’, waarbij je aandacht meteen getrokken wordt door de energieke kracht van het lied. Willem zingt over opgroeien en je plek ontdekken in de wereld. De struggle die daarbij gepaard gaat, is duidelijk voelbaar in de robuuste klanken van de song. Daarna volgden ‘Told me so’ en ‘Not this again’, de ene nog fijner dan de andere. In ‘Alexis’ heerst dan weer een dromerige sfeer tot het refrein aanbreekt en we plots in een echte danssong terechtkomen. Als slot is er het experimentele nummer ‘What if we weren’t (So delusional)’ dat het album goed afsluit.

Phoebe Bridgers

Vol markante geluidslagen vormt de EP een divers geheel. Het is geen pure indiepop: Willem creëert zijn eigen geluid zonder beperkingen of grenzen. Alles is mogelijk.

Wij zijn alvast fan van dit sprankelende debuut, hoewel er naar ons gevoel soms een bepaalde schwung ontbreekt die de nummers nog hadden kunnen versterken. Het mocht soms nog net iets verder gaan.

Voor de liefhebbers heeft Forget Soon Stargazer trouwens nog iets in petto. De zanger heeft zopas een cover van Phoebe Bridgers met het liedje ‘Kyoto’ gelanceerd met de Nederlandse artieste HEBE. Een bezige bij dus, die Willem. Iets zegt ons dat we nog niet van hem af zijn. Gelukkig maar!

Related Images: