BEst of the buNLch #5: Balthazar-bordelen, zout en vettige pitta’s

BEst of the buNLch #5: Balthazar-bordelen, zout en vettige pitta’s
Cesar Quinn by night

BEst of the buNLch: de beste nieuwe maar nog te onbekende muziek uit België en Nederland (en heel soms van ergens anders) die je gewoon gehoord moet hebben, elke ‘om de zoveel tijd’ samengesteld door Cutting Edge. Hou zeker ook onze immer groeiende BEst of the buNLch-playlist op Spotify in de gaten voor meer kersverse parels uit de Lage Landen!

Cesar Quinn – ‘Amber’

Wie: multi-instrumentalist/producer Frederik Daelemans and his merry men
Klinkt als: Balthazar in een fluwelen belle-époquebordeel
YouTube Spotify

Jazzy, moody, een tikkeltje zwoel zelfs: met Cesar Quinn en ‘Amber’ is het even lekker in alle rust loskomen van de chaos die jouw leven is. Debuutplaat ‘Opal’ verschijnt heel binnenkort, op 21 april. Tot die tijd vragen wij ons af: zullen er over 9 maanden een heleboel Ambers geboren worden?    

Azertyklavierwerke – ‘Durum’

Wie: Brusselse producer met een voorkeur voor een bepaald type klavier
Klinkt als: 2019-nostalgie
YouTube Spotify

Een melancholische, tweetalige ode aan die vettige pitta die je ooit zo smaakte dat je even al je kopzorgen vergat. En bij uitbreiding aan al die keren dat je in de rij stond bij de snackbar om half twee ’s nachts en het allemaal maar doodnormaal vond. Au. Maar naar dit prachtnummer luisteren helpt.  

Belcirque – ‘Locura’

Wie: het zwoele, zevenkoppige, Belgische (maar dat hoor je niet) Belcirque
Klinkt als: op vakantie naar het zuiden gaan
YouTube Spotify

Voor iedereen die het jammer vindt dat het zomerse weer van begin deze week niet tot het weekend kon worden doorgezet (iedereen dus?): dit is er eentje voor op jullie playlist! Belcirque roept met ‘Locura’ beelden op van Andalusische dorpspleintjes waar de wijn rijkelijk vloeit en je de hele avond zonder trui buiten kan zitten. En meer goed nieuws: deze zomer volgt een volledig album!   

Antoine Wielemans – ‘Sel’

Wie: zegt de naam ‘Antoine Wielemans’ je niks? En als we je vertellen dat hij cofrontman is van een bandje genaamd Girls In Hawaii?
Klinkt als: hartje winter wandelen over een verlaten strand
YouTube Spotify

Voor zijn eerste soloplaat, die ons later dit jaar nog tegemoet zal komen, vond Antoine Wielemans de tijd rijp om voor de verandering onze oortjes in zijn moedertaal te strelen. ‘Sel’ is geen zoute, maar een zoete ode aan de pracht van de natuur.

Antoine Wielemans in ‘Waarom heb ik mijn jas in de auto laten liggen?’ (foto: Manou Milon)

Black Nazareth – ‘Ride’

Wie: Nederlandse hardrock-supergroep met leden van Threnody, Focus, Textures en Within Temptation
Klinkt als: waar heb ik mijn leren jasje en combat boots ook alweer gelaten?
YouTube Spotify

Scheuren maar! Black Nazareth brengt hardrock zoals hijvandaag de dag nog maar zelden gemaakt wordt. Jammer eigenlijk, want ‘Ride’ vlamt en rockt, maar is ook catchy als coro… euh, de pest.  

Mathlovsky – ‘The heat’

Wie: Mathlovsky, een wiskundefreak (vermoeden we toch?) uit de Gentse underground
Klinkt als: een uit de hand gelopen exorcisme
YouTube Spotify

Op ‘The heat’ klinkt Mathlovsky alsof hij met behulp van een ouijabord de geest van Keith Flint van The Prodigy heeft opgeroepen, en er vervolgens van geniet hoe die zijn hele woonkamer aan gort slaat. Wie op zoek is naar een soundtrack om zijn/haar eigen innerlijke demonen te ontbinden, is hier aan het juiste adres. Een full album, ‘Yassasin’, volgt later deze maand.  

Deca feat. Homeboy Sandman – ‘All because of you (infatuated duke)’

Wie: Deca uit Denver, die het muzikaal doet met Homeboy Sandman uit Queens, New York
Klinkt als: niet alleen die hertog uit de titel is verliefd <3  
Spotify

Niet Belgisch, niet Nederlands, maar moet je gehoord hebben: deze geweldig chille hiphop-parel van sterproducer Deca en Homeboy ‘stem als honing’ Sandman. De soundtrack hebben we al, nu gewoon nog een hangmat kopen en alvast wat nieuwe ginflessen inslaan. Laat die lazy summer maar komen!

De vorige BEst of the buNLch gemist? Je vindt ‘m hier!

Related Images: