‘Liquid love’, de glorieuze comeback van Intergalactic Lovers

‘Liquid love’, de glorieuze comeback van              Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers, ‘Liquid love’ 5 out of 5 stars

Intergalactic Lovers is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap en bevestigt dat met ‘Liquid love’, haar ijzersterke vierde album.

‘Liquid love’ is een groeiplaat waarvan meer dan de helft van de veertien nummers na ettelijke beluisteringen het label ‘heel erg goed’ verdienen. Kortom, het nieuwe album is een geslaagde comeback.

Hels parcours

De groep rond zangeres Lara Chedraoui bracht eerder al drie mooie albums uit, waaronder het zeer knappe ‘Exhale’ uit 2017. Daarna werd het stil. 

Chedraoui kreeg immers af te rekenen met een zeer ernstige vorm van corona, met zeven weken thuisisolatie en daarna nog eens dertien maanden revalidatie tot gevolg. Een hels parcours dus.

‘Liquid love’ = sterk album

Maar de groep staat er weer. Afgelopen zomer werd al de knappe en aanstekelijke single ‘Bobbi’ gelost en nu is er dus het nieuwe album ‘Liquid love’, een erg gevarieerde plaat. Dat de vooruitgeschoven single uiteindelijk verre van het beste nummer van het album blijkt, is een goede graadmeter voor de kwaliteit van de hele plaat.

Niet alle songs op ‘Liquid love’ zijn natuurlijk even sterk, maar geen enkel nummer valt door de mand, al is ‘Rise’ volgens ons te luchtig om te kunnen beklijven.

Pareltjes

Vele andere liedjes doen dat wel. Dat geldt zeker voor het rustige en intense ‘Crushing’, een pareltje. Het prachtige en bij momenten euforische ‘My low low‘ hoort in dezelfde categorie thuis. 

Het uptempo nummer ‘Lost’ is ook één van onze favorieten, net als het strakke en knap gezongen ‘In limbo’. ‘Be patient’ is rechttoe rechttaan en staat als een huis. Dat geldt ook voor plaatopener ‘The Heart beaten beats’.

Elektronische klemtonen

Het allerbeste houdt Intergalactic Lovers voor het laatst. ‘These shades of blue’ is een ronduit geweldig nummer waar we eindeloos naar zouden kunnen luisteren. En daarna volgt nog het mooie en ingetogen ‘Turn insight out’.

Het is de perfecte afsluiter van ‘Liquid love’, een zeer geslaagd album dat werd geproducet door de Nederlander Luuk Cox (ook bekend als Shameboy), die de plaat meer elektronische accenten geeft dan kon worden verwacht. 

Stevig op de kaart

Met het nieuwe album zet Intergalactic Lovers zich na een lange onderbreking alvast weer stevig op de kaart. De vierkoppige band, nog steeds in de originele bezetting met naast Lara Chedraoui ook Brendan Corbey, Maarten Huygens en Raf De Mey, kan er ook live weer voluit tegenaan. 

De concertkalender van de band in binnen- en buitenland loopt alvast aardig vol. Muziekliefhebbers die Intergalactic Lovers genegen zijn, hebben dus iets om naar uit te kijken.

Zin om nog meer nieuwe Belgische muziek te ontdekken? Neem een kijkje in onze BEst of the buNLch-artikelenreeks én Spotify-playlist!

Related Images: