Bodom verliest voorgoed zijn frontman

Bodom verliest voorgoed zijn frontman

Bodom after midnight, ‘Paint the sky with blood’ 4 out of 5 stars

Terwijl de wereld voornamelijk met één of ander virus te maken had, en we afscheid moesten nemen van goden als Eddie Van Halen, was er in metalland nog een ander groot verlies te verwerken. Alexi Laiho, frontman van het ondertussen ter ziele gegane Children of Bodom, hing zijn puntige gitaar aan de haak voor de laatste keer. Zoals bij al die te vroeg gestorven helden bleek Laiho’s levensstijl ook weer de boosdoener.

Leven na de split

Laiho was echter na de Children of Bodom-split niet stil blijven zitten en had met enkele vrienden Bodom after midnight opgericht. Slechts drie tracks hadden de heren klaar toen Laiho heenging. Nu is er de mini-EP ‘Paint the sky with blood’

De laatste platen van Children of bodom deden vrezen dat Laiho en co het vet van hun soep wat hadden laten afromen. De mijlpalen ‘Hatecrew deathroll’ of ‘Are you dead yet?’ lagen ondertussen al een tijdje in het verleden. Gelukkig had Laiho nu weer te bewijzen dat hij het ook zonder de ene band dan wel met de andere het kon waarmaken. Daniel Freyberg kwam mee van de Children naar Bodom after midnight, en Waltteri Väyrynen kennen we natuurlijk van Paradise Lost. Vooral Väyrynen lijkt in een snelle melodische deathmetal band als Bodom after Midnight meer op zijn plek dan bij de trage gothic van Paradise Lost. In titelnummer ‘Paint the sky with blood’ valt op dat de drumgrooves net zo snedig zijn als het gitaarspel van Laiho dat klinkt alsof hij weer alles te verliezen heeft. Jammer genoeg had hij nog gelijk ook.

Beeldmateriaal

Gelukkig hadden de heren nog net op tijd de videoclip voor ‘Paint the sky with blood’ afgewerkt zodat je Laiho toch nog één keer aan het werk kan zien. Ook van één van de weinig optredens die Bodom after Midnight afwerkte, kan je beeldmateriaal vinden al is de kwaliteit ervan niet heel goed. Toch, je staat nog voor een laatste keer frontstage te kijken naar de vingers van Alexi Laiho.

Met het heengaan van een dergelijke frontman verliest metal één van de weinige kandidaten die het in de toekomst hadden kunnen waarmaken om de nieuwe generatie headliners te worden. Voorlopig zijn er Gojira, Parkway Drive en misschien Lamb of God, maar het heengaan van Alexi Laiho betekent een serieuze aderlating voor een genre dat bloedarmoede vertoont.

Rest in peace, wild child.Related Images: