Soelaas voor de ziel komt dankzij Consouling Sounds via de oren

Soelaas voor de ziel komt dankzij Consouling Sounds via de oren

Consouling Sounds, ‘Orentroost’ 5 out of 5 stars

Hadden we al gezegd dat het vreemde tijden zijn? Zonder concerten, cafeetjes, clubs en andere c’s? Bijna dagelijks lees je over jongeren, horeca-uitbaters of kunstenaars die het licht aan het einde niet meer zien.

Aan die laatste categorie wijdde Canvas nog een mooie reportage onder de naam Reset, waar onder meer Nele Needs a Holiday deel van uitmaakt – te herbekijken op al uw favoriete kanalen natuurlijk. Met de geweldige podcast Orentroost doet het Belgische label Consouling Sounds nu zijn duit in het zakje.

Muzikanten over muziek

Filosoof en drummer Tomas Serrien, die we nog kennen van het boek ‘Klank’, onderzoekt met een handvol muzikanten de helende kracht van muziek. Het geheel gaat gelukkig verder dan ‘Three little birds’ van Bob Marley op endless repeat zetten, al is dat wel het muzikale equivalent van je dagelijkse Xanax. 

De artiesten die aan het woord komen zijn niet van de minsten. Zelfs niet iedereen is afkomstig uit de Consouling-stal. Colin van Amenra of Gilles Demolder van Wiegedood vertegenwoordigen het zwaarste en zwartste werk, terwijl zangeres en pianiste Astrid Stockman de liefelijkheid bezingt vanuit een heel ander octaaf. Voelen we hier een toekomstige samenwerking aankomen? Laat ons hopen!

De kracht van cultuur

Misschien moeten we het gemis aan cultuurbeleving niet onderschatten. Als een mens niet meer kan dansen, zingen en/of creëren, verglijdt hij stilaan weer af naar een lager niveau. Hopelijk komt er een oplossing voor we allemaal weer amoeben zijn geworden.

Soelaas voor de ziel komt via de oren. Wees veilig en denk aan wat Martine Tanghe zei: ‘Alles komt goed!’ Tot het zover is, biedt Orentroost alvast zalving.

Related Images: