Graspop 2024: het wordt een zware zomer

Graspop 2024: het wordt een zware zomer

Terwijl de dagen immens inkorten en het weer apocalyptisch aandoet, rijzen er aan de horizon enkele lichtpuntjes die een fijnere tijd beloven.

Graspop is zoals elk jaar één van de laatsten om een tip van de festivalsluier op te lichten. Wanneer dat dan eindelijk gebeurt, kunnen we niet anders dan een gat in de ijskoude lucht springen.

Het dekselse Dessel strikte zowaar niemand minder dan Tool om de eerste dag af te sluiten! Voeg daar nog oudstrijder Alice Cooper aan toe en het jonge geweld van Kvelertaz, Shadow of Intent en je hebt een knaller van een eerste dag. Hebben we al gezegd dat Doro Pesch er ook bij zal zijn op donderdag? Nu dus.

Op vrijdag krijg je een al even brede mix van genres en leeftijden, met headliner Judas Priest. Wie hoopte op de zoveelste passage van Iron Maiden is eer aan voor de moeite, maar kan zijn hart ophalen bij Bruce Dickinson die zijn nieuwe soloplaat komt vieren en hopelijk één of twee Maiden klassiekers zal brengen. 

De zaterdag lijkt voor onze bek voorlopig de lauwste dag, al mag je I am Morbid absoluut niet laten liggen en zullen de Belgen met Brutus vertegenwoordigd zijn.

Op zondag is er Machinehead, jawel. Rob Flynn lijkt gelukkig vergeten te zijn dat hij ooit stelde nooit meer op een festival te spelen. Graspop is voor de heren misschien een kleine club? Het zal ons merguez wezen als hij ‘Davidian’ maar speelt!

Ook Extreme maakt eindelijk zijn opwachting op Graspop 2024. Liefhebbers van het betere gitaarwerk kunnen eindelijk weer een keer aan hun trekken komen dankzij Nuno Bettencourt! Voeg nog Deep Purple en de Scorpions toe aan de affiche, gesteld dat die de zomer halen gezien hun vergevorde leeftijd, het brutale Thy Art is Murder en nog véél meer, en ook de ‘familiedag’ kan niet meer stuk!

Was het al maar juni! 

Graspop vindt plaats van 20 tot 23 juni en de voorverkoop is gestart!

Related Images: