Delta Crash pakt uit met het uitmuntend album ‘Stare into the sun’

Delta Crash pakt uit met het uitmuntend album ‘Stare into the sun’

Delta Crash, ‘Stare into the sun’ 4 out of 5 stars

Iets meer dan zes jaar na hun erg pittige EP-debuut ‘Blue embrace’ pakt de Wetterse rockband Delta Crash uit met een ronduit uitstekend album. ‘Stare into the sun’ staat bol van de knappe nummers, met de titelsong op kop. De winnaars van de publieksprijs tijdens de finale van Humo’s rockrally in het jaar 2016 lijken helemaal klaar voor de grote doorbraak.

Delta Crash’ is een vierkoppige groep die bestaat uit Koen De Gussem (gitaar en zang), Kenny Lason (gitaar), Bert Vanderbeken (bas) en Bert Lachaert (drums). De groep maakt stevige en melodieuze rockmuziek en heeft in aanloop naar het album indruk gemaakt met de single ‘Growler’ en de prachtige titelsong ‘Stare into the sun’. Ook de derde vooruitgeschoven single, ‘Set it right’, heeft het potentieel van de band aangetoond en zet er overigens flink de pas in.

Een hoog niveau

De andere nummers van het album zijn voor het overgrote deel en zoniet allemaal ook van een hoog niveau. Uitschieters zijn onder meer opener ‘Dimensions’ en het heerlijke ‘Walls’. Ook het breed uitwaaierende ‘The grand scheme’, voortgestuwd door pulserende synthesizers en een splijtende gitaarsolo, is een heel knap nummer. En het catchy ‘Another round’ ligt ook in onze bovenste schuif. 

Op ‘Stare into the sun’ staan ook twee korte instrumentale nummers. Het zijn echter allerminst niemendalletjes. ‘Sunrise’ is ronduit prachtig en ‘Sundown’ moet daar nauwelijks voor onderdoen. Resten tenslotte nog ‘Trophies’ en het knappe uptempo nummer ‘Strings and wires’. Kortom, ‘Stare into the sun’ is een prachtig album waar we na ettelijke beluisteringen alleen maar lof voor hebben.

Mogelijk geen fysieke release

‘Stare into the sun’ is opgenomen in de Greenhouse studio in Deinze, waar Ward Snauwaert heeft ingestaan voor de mix en de engineering. Het album is vanaf vrijdag 7 april te beluisteren via de streamingdiensten. Delta Crash is weliswaar onder dak bij platenmaatschappij Pig Parade Records, maar (tot nu toe) komt er geen fysieke release, wel een digitale. “Dat was een financiële keuze”, zegt zanger en frontman Koen De Gussem in een reactie.

Intussen houdt De Gussem er de moed in. “Hopelijk kan een fysieke release van ‘Stare into the sun’ later dit jaar nog nadat we een aantal shows hebben gespeeld”, zegt hij. Er zijn alvast verschillende concerten gepland. Momenteel zijn er vier nakend. Het eerste optreden in de rij heeft plaats op vrijdag 28 april in concertzaal Trefpunt in de Gentse binnenstad.

Songs schrijven is groepswerk

We stelden de frontman nog enkele andere vragen, zoals wie de songs bij Delta Crash schrijft. “Dat doen alle bandleden”, zegt De Gussem. “Dat gaat van kot naar demo’s en terug naar kot. Er gaat veel heen en weer, het komt nooit van één persoon”. Voorts wilden we weten of de band bepaalde doelstellingen voor de nabije toekomst heeft gesteld dan wel of dat nog moet besproken worden.

“Het grootste doel is muziek tot bij de mensen brengen, pas daarna kan je grotere doelen halen. Op dat vlak valt het dik tegen tot nu toe”, geeft De Gussem toe. En op de vraag of Delta Crash buitenlandse ambities heeft, antwoordt hij duidelijk. “Wat meer een platform krijgen in België lijkt voor ons al heel mooi. Dat is het belangrijkste huidige doel voor Delta Crash”, besluit De Gussem.

Related Images: