Alcatraz ’22 trekt volop de Belgische kaart: een overzicht

Alcatraz ’22 trekt volop de Belgische kaart: een overzicht

De aangekondigde hittegolf doet ons niet minder naar Alcatraz uitkijken. Als er één festival is waar Belgische bands dit jaar hoog op de affiche geprogrammeerd staan is, het wel op die mooie metalen wei in Kortrijk. We overlopen even de affiche zodat jullie weten waar naartoe. Want voor één keer kan je er echt een Belgisch rondje van maken en dat is iets om fier op te zijn!

Alcatraz Open Air vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 augustus.

Vrijdag

Vrijdag mogen de heren van Grotto als eerste Belgische band tegelijk met Bark de noen intrappen. We hopen alleen maar dat de bassist van Bark dan al bekomen is van de Alcatraz-donderdag met Bulls on Parade! Drie kwartier later treffen we oudgedienden Your Highness op de Swamp stage. Ook die basman heeft zaterdag nog een extra optreden met Mordkaul op z’n programma staan.

De stoners van Motsus mag je gezien de aangekondigde hoge temperaturen zeker niet laten liggen.

Zaterdag

Vooral op zaterdag scheren onze landgenoten hoge toppen, met niemand minder dan Evil Invaders op het hoofdpodium. Maar de dag wordt in Helldorado door de kersverse band Mordkaul ingetrapt waar oud-leden van Bliksem en Hell City energieke melodische death metal spelen. Ook het Swamp podium wordt door de Belgen van Powerstroke in gang getrapt. Een beetje liefhebber komt zaterdag dus beter op tijd uit zijn tent, want in de Morgue spelt het Belgische Von Detta de openingsdans.  De Morgue trekt op zaterdag een volledig Belgische kaart, want meteen daarna pik je Fractured Insanity mee op hetzelfde podium.

Als je denkt dat oude Belgische rotten vergaan, denk dan snel wat anders want niemand minder dan Cyclone maakt hun wederopstanding waar op Alcatraz. En daar zaten we al héél lang op te wachten! 

Ook Temptations For The Weak is sant in eigen land met hun energieke metalcore, om afgelost te worden in de Morgue door het geweldige Hippotraktor. Wij hebben een zwak voor bands met een traktor in hun naam, maakt niet uit welke kleur!

Ook Saille heeft deels Belgische roots en speelt venijnige blackmetal. 

March Funebre klinken zo doom als hun naam doet vermoeden, terwijl Hemelberstormer het post-atmosferische black vaatje tapt waar wij zo dol op zijn. Afsluiter in de morgue is niemand minder dan Wolvennest. Het zal laat worden die zaterdag!

Zondag

Maar ook voor zondag wordt er nog veel moois bewaard! Turbowarriors Of Steel is misschien een bandnaam van de supermarkt maar er wordt verdomd hard geramd. Net zoals de heren van Speed Queen die misschien niet wisten waar ‘queen’ voor staat in het Engels maar wel een snedig potje speedmetal kunnen vertolken. Voor de Evil Inader-fans is dit alvast niet te missen.

Ook zonder Jos Gheysen blijft zondag josdag!

Met Liar hebben we eindelijk een potje hardcore van eigen bodem op Alcatraz, terwijl je voor de prog van Cobra The impaler iets beter je oren moet spitsen.

Voor het gemak rekenen we de heren van Aborted aan als Belgische band! Aborted zag dankzij covid zijn hele tournee verdampen en gaat nu de schade inhalen. Houd je vast aan de takken van de bomen! 

Ere wie ere toekomt, de hoogst genoteerde Belgische band op Alcatraz is niemand minder dan Kill the Logo. We schreven het al bij de cd release, deze band moet je in het oog hebben. KTL speelde dit jaar op élk festival dat je je maar kan indenken en knalt als een ontembare brok energie van het podium. 

Tot zover dames en metalheren, een kleine bloemlezing uit het repertoire van Alcatraz. Jullie weten alvast waar je ons kan aantreffen! 

Related Images: