Delight In Disorder is ‘Untamed’, maar nog niet ‘unstoppable’

Delight In Disorder is ‘Untamed’, maar nog niet ‘unstoppable’

Delight In Disorder, ‘Untamed’ 3 out of 5 stars

Eind vorig jaar waren wij al meer dan een beetje te spreken over ‘Hypnotic’, de, welja, hypnotiserende eerste single van de Brusselse triphopband Delight In Disorder. De groep rond toetsenist Philippe Delhaye en zangeres Sophia Haze kwam pardoes bovenaan onze ‘release radar’ te staan. Na een paar maanden wachten konden we deze week dan ein-de-lijk in debuut-EP ‘Untamed’ vliegen. Wat we daar aantroffen? Bakken sfeer en interessante sounds, maar… helaas ook een licht gebrek aan memorabele liedjes.

Lost in a forest all alone

‘Untamed’ heeft natuurlijk absoluut zijn merites. De beats zijn donker als de nacht, de sound is mysterieus en dichtbegroeid als een verlaten bos, de stem van Sophia Haze sfeervol en kronkelend als de wind die er voortdurend door de takken waait. Als je ooit op zoek bent gegaan naar de Massive Attack van de Ardennen, dan is Delight In Disorder jouw band.

Op liedjesvlak wringt het schoentje voor ons echter een beetje. Ook na talloze luisterbeurten is de tot in de puntjes uitgewerkte sound van ‘Untamed’ namelijk het enige dat echt blijft hangen wanneer de laatste noten van afsluiter ‘Running in slow motion’ eenmaal zijn weggestorven/verdwenen in het nachtelijke duister. Op uitschieter naar boven ‘Hypnotic’ na staan de overige songs minder op eigen benen. Ze passen prima in het concept, en bewaren de visie van Delight In Disorder, maar ze zijn niet sterk genoeg om ons te bezweren, en opnieuw en opnieuw naar deze plaat te doen terugkeren. Het geheel vervalt zo net iets te snel tot achtergrondmuziek.

Delight In Disorder zit vol potentieel

Anders gezegd, ‘Untamed’ van Delight In Disorder is voor ons een puike plaat, maar geen geweldige. Een full-lenght album waar de bezwerende sfeer en mooie vocals behouden blijven, maar waar ook de songwriting een niveautje hoger wordt gezet, met meer zanglijnen die blijven hangen, meer passages die je als luisteraar de oren doen spitsen, meer ‘oompf’, dat zou ons pas echt gelukkig maken. Het potentieel horen wij echter nu al luid en duidelijk!

Zin om nog meer nieuwe Belgische muziek te ontdekken? Neem een kijkje in onze BEst of the buNLch-artikelenreeks én Spotify-playlist!

Related Images: