Jordi Lafebre maakt je weer goed gezind met ‘Ondanks alles’

Jordi Lafebre maakt je weer goed gezind met ‘Ondanks alles’

Jordi Lafebre, ‘Ondanks alles’ 4 out of 5 stars

Als je ‘Ondanks alles’ openslaat, denk je misschien dat dit het tweede deel is in een reeks, want de nieuwe strip van Jordi Lafebre begint met hoofdstuk twintig. Tot je even verder een ‘Memento’-momentje ervaart, wanneer je bij hoofdstuk negentien belandt.

Lafebre Ondanks alles afbeelding 1

‘Je bent doorweekt! Sorry. Wacht je al lang op me?’
‘Al 37 jaar.’

Het verhaal begint met een ouder koppel die elkaar verliefd in de ogen kijken. Dan weet je dat je vertrokken bent voor een romantisch verhaal in omgekeerde richting. De stripauteur neemt ons mee op een verrassende ontdekkingstocht naar het begin van deze lange verliefdheid. Ondertussen komen we te weten welke obstakels in de weg stonden van dit koppel, maar ook hoe ze bleven vasthouden aan elkaar.

Het klinkt allemaal zeemzoet, maar Jordi Lafebre vertelt het met zoveel klasse en metier, waardoor de romantiek goed verteerbaar blijft. Hierdoor toont Lafebre dat hij topscenarist Zidrou, waarmee hij tot nu toe altijd heeft samengewerkt, niet nodig heeft voor een goed stripverhaal. De omgekeerde verhaallijn houdt het boeiend. Je weet dan wel de uitkomst van het verhaal, Lafebre zorgt ervoor dat je nieuwsgierig bent naar wat eraan voorafgaat.

Lafebre Ondanks alles afbeelding 3

Zijn zwierige, wat dromerige tekenstijl, die we kennen van ‘Mooie zomers’, past perfect bij dit romantische verhaal. Het decor is een mediterraans aandoend dorpje, wat alleen maar bijdraagt aan de zwoele l’amour pour toujours-sfeer.

Om een echte topper te zijn, mocht dit zoetsappige liefdesverhaal wat meer weerhaakjes hebben, maar in deze tijd van corona-miserie hebben we ongetwijfeld meer behoefte aan heerlijk wegdromen. Daar is ‘Ondanks alles’ perfect voor.

Lafebre Ondanks alles afbeelding cover


Related Images: