Ontspannen avondje met de nieuwste ‘Eugène’

Ontspannen avondje met de nieuwste ‘Eugène’

Jan Dirk Barreveld, ‘Eugène 10: nepnieuws’

Eugène heeft reden genoeg om te vieren, want hij verschijnt al voor de tiende keer in albumvorm. Auteur Jan Dirk Barreveld neemt ook in deze gag-bundeling de actualiteit op de korrel met droge, gevatte grappen over quasi elk denkbaar onderwerp. Na een hele poos bij Silvester vond hij nu zijn weg bij uitgeverij Syndikaat. Momenteel verschijnen zijn strookjes nog altijd bij Veronica magazine en het Eppo stripblad.

De meest voorkomende thema’s zijn eigenlijk moeilijk te benoemen, omdat Barreveld erg sterk varieert. Zo wordt uiteraard Amerikaans president Donald Trump aangepakt, maar ook moderne technologie, tv-series en bekende personen moeten eraan geloven.

Sporadisch zijn de moppen wat plattekes en ietwat flauw, maar in negen van de tien gevallen kan er toch een lach vanaf. Voorbeelden van enkele geniale moppen zijn dat trekvogels geen ‘Game of thrones’ kunnen kijken – want ‘winter is coming’ – en dat de Sint zijn koffie roetveeg wil in plaats van zwart. Naast de Pietenkwestie komen ook de Metoo-beweging, bitcoins, het online daten en uiteraard het fake news aan bod.

Het tiende album van Eugène verveelt allesbehalve en is een uitstekend alternatief voor een avondje Netflix of televisie. Zelfs na tien albums lijkt hij nog altijd niet uitgeblust.

Nepnieuws Book Cover
Nepnieuws Eugène strookjeshumor, Syndikaat softcover 46 pagina’s

Related Images: