De beste muziek van 2020 in twee geweldige playlists

De beste muziek van 2020 in twee geweldige playlists

Frank Sinatra mag thuisblijven dit jaar: van ‘a very good year’ was geen sprake. En toch. Ook dit jaar, in deze crisis, bleef één waarheid als een paal boven water staan: op de creativiteit van de menselijke geest zit geen rem. Vieren wat er in dit annus horribilis wél goed ging, doen we op Cutting Edge onder andere met twee kant-en-klare playlists met de beste muziek van 2020. Ons advies: sit back, relax and let the music take over!

Lage landen

In de Lage Landen-playlist tref je artiesten als Spinvis, Brutus en Eefje De Visser aan, die ons ook dit jaar weer van hun grote talent konden overtuigen. Maar ook namen als High Hi en Zinger, die het verdienen om zich net zo strak in ons collectief geheugen te verankeren. Zeker na de release van hun vlotte indiepopsongs die net zo goed tot de beste muziek van 2020 behoren (en daarom ook in deze playlist zijn beland). Met Guy Van Nueten is het heerlijk melancholisch wegdromen, Sticks bewijst zijn status als levende nederhop-legende, Rheinzand laat ons verlangen naar de dansvloer, enzovoort. Veel luisterplezier!

Internationaal

In onze internationale playlist onder meer op jou aan het wachten: de schitterende comebacksingles van Pearl Jam en Deftones. Een fabelachtige cover van een oude T.Rex-song door Nick Cave. De dissonante noisepop van Cindy Lee. De melancholische vibes van Gidge en Daniel Herskedal. Een gouden popsong-met-een-hoek-af van Charli XCX. De briesende hiphopstatements van Terrace Martin en clipping. Onze eeuwige favoriet Bruce Springsteen, twee keer maar liefst. Kortom, de beste muziek van 2020 is slechts één muisklik van je verwijderd. Eet smakelijk!

Voor wie nog meer muziektips wil: neem zeker eens hier, hier en hier eens een kijkje!

Related Images: