METROPOLE ORKEST & AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST INVITE NAI BARGHOUTI (olv Robert Ames) , Spot/Oosterpoort Groningen (26/09/2023)

METROPOLE ORKEST & AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST INVITE NAI BARGHOUTI (olv  Robert Ames)  , Spot/Oosterpoort  Groningen (26/09/2023)
Dit optreden was een kleurrijke en verrassende mix van Arabische klassiekers, eigen composities en jazz.Nai Barghouti werd in 1996 geboren in Jeruzalem in een zeer muzikale familie. Van jongs af aan speelt ze de fluit (het instrument waarna ze vernoemd is) en ontwikkelt ze met haar stem een geheel eigen geluid door ornamenten die je kent uit de Arabische muziek te verweven met vocale improvisatie uit de jazz: NaiStrumentation. Nai: “NaiStrumentation is een gelaagde ornamenttechniek waarbij ik mijn stem als instrument gebruik door een unieke combinatie van muzikale elementen. Het stelt me in staat om naadloos te schakelen tussen genres, vooral Arabische muziek en jazz . Spot /Oosterpoort werd verwend met deze klanken het publiek genoot er werd meegeklapt en gejuicht . wederom beweest het metropole orkest dat het alle genres beheerst en de beste orkest van de wereld is Dirigent van de avond is geen kleintje Robert Ames (1985) is een dirigent om in de gaten te houden. Een bewierookte curator die zich beweegt in de wereld van de hedendaagse klassieke componisten als Philip Glass, maar ook samenwerkt met popartiesten als Taylor Swift, Frank Ocean en Radiohead.


Related Images: