2023: een zomer zonder metaalmoeheid

2023: een zomer zonder metaalmoeheid

Wie nog niet aan metaalmoeheid leed werd door enkele grote festivals afgelopen week aangemaand een spaarpotje aan te leggen voor komende zomer. Zowel Alcatraz als Graspop loste een eerste reeks namen, en die zijn niet van de minste.

Graspop

Wie metal in België zegt, zegt Graspop. GMM viert zo maar eventjes zijn zesentwintigste editie. Twee coronajaren hakten er even op in, maar de 25e editie afgelopen zomer bewees dat Graspop springlevend is. Het terrein werd nog groter, de affiches nog voller en het bier helaas nog duurder.

De glamrockers van Mötley Crue tref je niet vaak op het Europese vasteland aan. Het is nog maar de tweede keer dat de heren Dessel aandoen in heel hun carrière. Mogelijks vervoegt John 5 hun gelederen want de mentale en fysieke toestand van Mick Mars -ondertussen al 71!- laat naar het schijnt serieus te wensen over. 

Wij herinneren ons nog hoe Andy Sneap van de producersstoel naar het podium van Judas Priest werd gehaald en daar voor vuurwerk zorgde dat we al lang niet meer bij Priest hadden gehoord. Laat John 5 zijn telecasters maar afstoffen denken we dan.

Doof en Lui

Ook de Britten van Def Leppard mogen voor de derde keer present tekenen op de Graswei aan de Boeretang. Wie zich de editie van 2019 herinnert weet dat de heren ondanks hun gezegende leeftijd voldoende hits op hun speellijst hebben staan om je twee uur te entertainen. 

Motley en Leppard waren in de VS trouwens op tour met de haarrockers van Poison. Voorlopig vind je die nog op geen enkele Europees festival terug. Maar wie weet…

Wel tekende Iron Maiden present op Wacken maar aangezien die eerst nog het Sprotpaleis aandoen is de kans misschien klein dat ze ook op het Desselse Gras zullen staan.

Graspop vindt plaats van 15 tot 18 juni 2023.

Harde werkers

Dat West-Vlamingen harde werkers zijn, bewijst het feit dat Alcatraz zomaar eventjes 49 namen in één ruk op je loslaat. Dat hebben Hellfest en Wacken zelfs nog niet klaar gespeeld. Terwijl net Alcatraz de sfeer en gezelligheid heeft die je keihard mist op de mega festivals, is de line-up nu al om van te smullen.

Oudgedienden Anthrax, Obituary, Deicide, I am Morbid oftewel Morbid Angel, Biohazard in originele line-up teken present, net als de ‘jonkies’ van Shadow of Intent, Decapitated. We zwijgen dan nog van de supergroep Bloodbath waarvan iedereen al ettelijke malen overleden is en terug uit de doden is opgestaan.

Als de organisatie nu nog in zijn oren knoopt dat het een héél slecht idee is om, zoals in 2022, na de laatste headliner geen afterparty te organiseren en zelfs alle dranktenten te sluiten -West-Vlaamse grondigheid- dan wordt de vijftiende editie echt een feestje. 

Alcatraz viert zijn vijftiende verjaardag van 11 tot 13 augustus. 

Related Images: