Prize Dink Camp is geen volk dan op ons neerkijkt op ‘Unity sausage’

Prize Dink Camp is geen volk dan op ons neerkijkt op ‘Unity sausage’

Prize Dink Camp, ‘Unity sausage’ 4 out of 5 stars

Zestien jaar na stopzetting van de illustere Woestijnvis-serie ‘Willy’s & Marjetten’ mogen we deze week eindelijk nog eens aan een nieuw prijsdinkkamp meedoen. De prijs is deze keer geen ranzige oude taart, maar een fijn wegluisterende, wild-om-zich-heenslaande pretpunk-EP vol catchy liedjes. Welkom bij ‘Unity sausage’ van Prize Dink Camp.

Beste Willy’s en Marjetten…

Het Gentse Prize Dink Camp begon naar verluidt als Willy’s & Marjetten-tributeband, maar heeft haar repertoire sindsdien ook uitgebreid met nummers die los van de serie staan. Uit dit soort nummers bestaat deze tweede EP, opvolger van ‘Memez, Dreamz & Limousinez’ uit 2019. Maar niet getreurd, de heerlijke van-de-pot-gerukte gekte van de tv-serie komt hier moeiteloos terug in de sound.

‘Unity sausage’ is namelijk een heuse rollercoasterrit. Zo is er ‘Nobody cares’ dat begint als La Dispute-esque emo, halverwege plots het roer omgooit naar de skapunk van de vroege Madness, om weer te eindigen op standje rouwstoet. Er is ‘emo songs always have long titles so why should this one be any different’, vol midwest emo-vibes, maar waar op een of andere manier ook het meest obscene catchy synthriffje van 2022 aan toegevoegd werd (en het werkt!). Er is ook de typische platwalspunk van ‘Destroy, rebuild, repeat’, terwijl ‘Happy thoughts’ meer poppy is, enzovoort. Voor ieder wat wils op de tweede Prize Dink Camp, kortom.

Prize Dink Camp is niet geraden

Samenvattend: ‘Unity sausage’ is een adrenaline-spuit waar zowat elke punkstijl in gepropt is, en bij inname voor een high van 20 minuten zorgt. Ook voor niet-fans van het genre is deze overigens prima te behappen dankzij de cleane en heldere zang (die sommige puristen dan weer een beetje af kan schrikken, maar ja, je kan niet voor iedereen goed doen).

Voor de fans van Sublime, Rancid, The Clash, Less Than Jake, Buzzcocks… en niet te vergeten, Willy’s & Marjetten!

Zin om nog meer nieuwe Belgische muziek te ontdekken? Neem een kijkje in onze BEst of the buNLch-artikelenreeks én Spotify-playlist!

Related Images: