Ohio Mark schuift aan rond de shoegaze-feestdis met ‘Whoever’

Ohio Mark schuift aan rond de shoegaze-feestdis met ‘Whoever’

Ohio Mark, ‘Whoever’ 4 out of 5 stars

Hopelijk beschik je over mooie schoenen en sterke nekspieren, beste lezer, want op ‘Whoever’ de tweede EP van het Antwerps/Gentse Ohio Mark, is het wederom shoegazen geblazen. Denk My Bloody Valentine die geen bedwelmende popliedjes maar opzwepende post-punksongs metersdiep onder de mix begraven. ‘Whoever’ is aldus een kwartiertje lang opstijgen naar de Belgische shoegazehemel (maar ondertussen je blik strak op de vloer laten rusten).

Eurocentjes zoeken op de dansvloer met Ohio Mark

‘Whoever’ is de tweede EP van deze band, en laat horen dat de jongens mooi doorgegroeid zijn sinds de release van de Exotism EP uit 2019. Ohio Mark laat hun songs deze keer net wat minder in het ijle hangen, maar brengt composities die ook zonder bakken ruis mooi zouden zijn om naar te luisteren. Zeker ‘In utopia’ is een aanrader, maar dat wisten we natuurlijk al.

Maar zoals iedere liefhebber van de betere shoegaze wel weet: het zijn net die bakken ruis die het geheel extra op smaak brengen. En daarom schakelt de band op sommige momenten haast een fabriekshal vol industriële stofzuigers in om zachtjes op de achtergrond te ronken, terwijl de drums half begraven in vruchtbare poldergrond lustig doorbeuken. Heerlijk!

Klaar voor het full-album

Voor iedereen die al graag eens een plaatje van My Bloody Valentine, Ride en consorten oplegt, mag het werk van Ohio Mark zeker als aanrader gelden. De boys bewijzen met ‘Whoever’ dat ze meer dan klaar genoeg zijn voor een mooi full-album.

Related Images: