Julien Firmin verspilt geen tijd op vlotte tweede

Julien Firmin verspilt geen tijd op vlotte tweede

Julien Firmin, ‘Hand out the samples 4 out of 5 stars

Julien Firmin klinkt misschien als een gelegenheidsduo zatte nonkels die op elk trouwfeest in de familie de bruid tot wanhoop weten te drijven, maar niks is minder waar (gelukkig). Achter dit gezellige alias schuilt namelijk Michael De Busscher uit Gent, die met ‘Hand out the samples’ nu zijn tweede plaat als Julien Firmin uit heeft.

Postrock en Radiohead

Mensen die destijds het eerste album opgepikt hebben, zouden wel eens heel verbaasd kunnen zijn bij de eerste keer luisteren naar ‘Hand out the samples’. De bluesy inslag is gebleven, maar vindt nu haar vorm voornamelijk in een stenen omhulsel dat eerder ruikt naar postrock en Radiohead dan naar de folk van weleer. De songstructuren zijn ook net wat rechtlijniger geworden dan die op het meer uitdijende debuut. Een ‘style over substance’-keuze van Julien Firmin? Nee hoor, daarvoor zitten de nummers toch net wat te goed in elkaar.

Met slechts 7 nummers en 28 minuten om de luisteraar te overtuigen, valt er niet veel tijd te verliezen voor Julien Firmin op deze ‘Hand out the samples’. Dus komt de beste man met een aantal klassesongs op de proppen, waar we vooral openingsnummer ‘Hanging on’ en het Fleet Foxes-esque ‘Bird’ (ha, toch nog een beetje folk!) als toppers noteren. Maar eigenlijk zakt geen enkele song door de ondergrens heen. Het is allemaal niet super verrassend, maar wel goed uitgevoerd en moeiteloos onderhoudend.

Playknop indrukken en gaan

Door de vlotte speelduur en het sterke songmateriaal kan je eigenlijk niets misdoen door deze minstens één keer op te zoeken op Spotify en de playknop aan te klikken. Voor mensen met affiniteit voor blues, folk en Radiohead zit de tweede Julien Firmin zelfs recht in de sweet spot, zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen. Cuting Edge zegt: hand out the vier sterren.

Zin om nog meer nieuwe Belgische muziek te ontdekken? Neem een kijkje in onze BEst of the buNLch-artikelenreeks én Spotify-playlist!

Related Images: