Cloudy-Oh neemt al je zorgen weg op ‘Exactly where I wanna be’

Cloudy-Oh neemt al je zorgen weg op ‘Exactly where I wanna be’

Cloudy-Oh, ‘Exactly where I wanna be’ 4 out of 5 stars

Catchy oorwurmen die aangenaam tussen je oren blijven nazinderen nog lang nadat de muziek gestopt is, wie houdt er niet van? Jij? Dan is deze plaat niet voor jou, gij se brombeer! De rest van het vaderland mag zonder verpinken het debuutalbum van Cloudy-Oh in huis halen.

Is het poëzie? Absolute nonsens? Of beiden?

‘Exactly where I wanna be’ zit barstensvol charmante, schalks-eigenzinnige indiepop op dezelfde manier als een snoepzak samengesteld door je achtjarig neefje volzit met suiker in alle kleuren van de regenboog. Een indigestie ligt tijdens het luisteren dus altijd op de loer, zou je misschien denken, maar niks is minder waar: de mannen van Cloudy-Oh weten hoe songwriting werkt en slagen er wonderwel in hun composities nooit te ver te laten doorslaan in het tandglazuurversplinterende.

En zo dartelt ‘Exactly where I wanna be’ de volle 42 minuten lang door de fijne melodieën, catchy refreinen en hartverwarmende brugjes al waren het geurige, zonovergoten bloemenvelden.

De liedjes zitten daarnaast ook vol gekke zinsneden die je bij de les houden en de songs verder voorzien van een eigen smoel, zodat deze vederlichte plaat alsnog meerdere luisterbeurten lang uitermate boeiend blijft. Zo valt in ‘Lately’ (sowieso al een albumhoogtepunt) bijvoorbeeld vrij snel de zin “word on the street is she’s dating a grizzly”. En onze andere favoriet ‘Onto me’ kan zowel gaan over een gevelschilder als een paranoïde maffioso. Is het poëzie? Absolute nonsens?Of is het beiden? Geen idee, maar het houdt de plaat scherp, zelfs in die mate dat de nummers met meer rechttoe rechtane, traditionele teksten haast automatisch aanvoelen als mindere broeders.

Cloudy-Oh kan ons krijgen

Weet je wat, het mag van ons zelfs gerust nog gekker. Een Cloudy-Oh-plaat waarop volop geëxperimenteerd wordt en af en toe alle remmen van de degelijkheid en alle regels van het songwriting-boekje losgelaten worden, in combinatie met hun kenmerkende oor voor goede melodieën en maffe humor, lijkt ons heerlijk.

Tot die tijd is er ‘Exactly where I wanna be’, een album als een zonnestraal op je snoet en een warm briesje in je rug. En dat is natuurlijk even waardevol. Het zomerplaatje van 2023 is nu al bekend met andere woorden. Zou dat een snelheidsrecord zijn?

Related Images: