Over ons

Cutting Edge biedt een platform om kunst en cultuur in al haar vormen te belichten. Onze gedreven vrijwilligers schrijven recensies, nemen interviews af en pennen opiniestukken neer over boeken, strips, films, games, albums, concerten, theaterstukken en TV-programma's. Onze missie is dan ook om cultuur in de breedste zin van het woord te verspreiden onder een zo groot mogelijk publiek. Zowel Belgische acts als internationale artiesten en auteurs passeren daarbij de revue. 

Onafhankelijk sinds het begin

Sinds 2002 geven we over all things culture onze onderbouwde mening met kennis van zaken en een knipoog op z'n tijd. We zijn messcherp in ons oordeel en streven ernaar om toegankelijke en duidelijke teksten te schrijven. Zelfs iemand die nog nooit van de band of het game gehoord heeft, moet iets opsteken van de recensie.

We zijn onafhankelijk en die vrijheid benutten we om zowel bekende namen als opkomend talent een plaatsje te geven op onze website. Of op de achterflap van een boek. Of in de seizoensbrochure van een theaterhuis. Want onze mening en onze onafhankelijkheid worden geapprecieerd door de grote spelers in de cultuursector. 

Leve onze vrijwilligers!

Cutting Edge zou Cutting Edge niet zijn zonder onze kleine honderd vrijwilligers die de site onvermoeibaar volpennen. Filmfanaten of muzieknerds met een mening kunnen zich op onze redacties ontplooien of net verdiepen. Je moet geen volleerd schrijver zijn wanneer je op onze virtuele deur klopt, maar de nodige culturele bagage in je rugzak is wel onmisbaar. We staan erop om onze mensen te laten groeien: als recensent krijg je feedback en tips waardoor je je eigen stijl kan ontwikkelen én dankzij interessante uitwisselingen met collega's ontdek je steevast verborgen parels.

De jaarlijkse Cutting Edge Awards

We zijn een online medium, maar één keer per jaar strijken we neer in een Vlaamse schouwburg en reiken we onze Cutting Edge Awards uit in een leuke awardshow. Een stevige live-act, genadeloze comedy en interessante gasten: de Awards zijn het hoogtepunt van ons jaar. Wie gaat er naar huis met een Award? Onze lezers beslissen want zij kunnen hun favoriete artiesten, schrijvers of performers naar de overwinning stemmen.

Lees ons, steun ons

Onafhankelijkheid op redactioneel gebied betekent ook dat we op financieel gebied niet aan één bepaalde entiteit gebonden zijn. Cutting Edge blijft draaien dankzij bannering (reserveer je promoplekje via promo@cuttingedge.be) en vrije giften. Lees je ons graag? Stort dan een gift naar keuze op rekeningnummer BE45 9796 3907 3589 van Cutting Edge vzw. Eeuwige dankbaarheid verzekerd!