Laatste 'Doctor Who'-kerstspecial met Peter Capaldi ook in de bioscoop

Voor fans die de avonturen van The Doctor eens op een groot scherm willen zien, is er goed nieuws! In samenwerking met de BBC programmeert Kinepolis namelijk een screening van de 'Doctor Who'-kerstspecial 'Twice upon a Time'. Een meer dan speciale aflevering, want het is de laatste waarin Peter Capaldi zijn versie van The Doctor zal spelen.

Het was een ongelofelijke cliffhanger op het einde van vorig seizoen. Terwijl de Doctor op een sneeuwplaneet strandt, vechtend tegen zijn onvermijdelijk regeneratie, ontmoet hij een mysterieus figuur: zijn originele incarnatie. "The original, you might say." Maar veel tijd om daarbij stil te staan is er niet, want samen moeten de twee Doctors nog één laatste mysterie zien op te lossen.

Naast het afscheid van Capaldi, is deze aflevering ook het debuut van actrice Jodie Whittaker als de dertiende Doctor. Zij neemt vanaf volgend seizoen de Tardis over en is meteen de eerste vrouw die The Doctor zal vertolken. Een unicum dat op sociale media wat ophef veroorzaakte, maar vooral zeer positief werd onthaald. Voor de eerste Doctor doet de BBC dan weer beroep op veteraan David Bradley. De acteur, voor velen voor eeuwig en altijd Mr. Filch uit de 'Harry Potter'-films, speelde de Doctor voor het eerst in de tv-film 'An adventure in space and time' uit 2013. Een biopic over het ontstaan van de populaire reeks.

De speciale screening van deze aflevering vindt plaats op 26 december. Tickets kan je kopen via de site van Kinepolis.