Wat is Cutting Edge en hoe kun je helpen?

Que?
Cutting Edge is al sinds 2002 actief in België en sinds 2010 in Nederland. De site draait op vrijwilligers, jonge en minder jonge mensen met een hart voor cultuur en media, die goed kunnen schrijven / eindredigeren / fotograferen / reportages maken ... of op zijn minst dat in hun mars hebben.

Laboratorium
Cutting Edge is wat dat betreft een laboratorium. Niet alleen kunnen gepassioneerde mensen zich bij ons ontplooien en nog beter worden, we plaatsen ook mensen in de spotlight die daar op andere vlakken ook mee bezig zijn. Zo gaan we regelmatig op zoek naar bands die dan misschien nog geen platencontract hebben, maar wèl het talent om door te breken, naar jonge kort- en langfilmers ...

We tellen mee
Bovendien draaien we mee met de Oors, Humo's en andere gevestigde kranten en tijdschriften: we werken nauw samen met platenfirma's, filmmaatschappijen, uitgeverijen, theaterhuizen, gameproducenten, radio- en tv-stations ... en moeten in onze berichtgeving dan ook niet onderdoen. Noch qua kwaliteit, noch qua snelheid. We mochten ook iemand afvaardigen naar de officiële jury van de Gouden Boekenuil 2012 èn worden al eens geciteerd op hoezen van boeken, dvd's ...

Ons mission statement
Onze opdracht: het verspreiden van cultuur in de breedste zin van het woord onder een zo breed mogelijk publiek. Geen oog- noch oorkleppen, noch qua topics, noch inhoudelijk. In recensies streven we altijd naar een evenwichtige, onderbouwde mening zonder vooroordeel. Streng maar rechtvaardig, messcherp maar toegankelijk geschreven. Ook wie geen voorkennis heeft, moet uit onze recensies wijzer worden.

Hoe kun jij helpen?
Om de opdracht die we onszelf oplegden waar te maken, zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vaak doen we gerichte oproepen, maar vrije sollicitaties zijn niet verboden. Integendeel!

Heb je een vlotte pen en is cultuur en media jouw dada. Zijn punten en komma's jouw doorn in het oog en weet je hoe je teksten beter maakt? Neem je goeie foto's en wil je dat voor ons ook op concerten, events of - up close and personal - met portretten doen? Kun je een flitsende reportage draaien, hetzij voor of achter de camera? Laat het weten via mail!

Voor België: vacature [at] cuttingedge [punt] be
Voor Nederland: vacature [at] cuttingedge [punt] nl

Het spreekt voor zich dat je eerst een proef moet ondergaan. Die wordt door onze mensen gewikt en gewogen alvorens we je groen licht kunnen geven.

Veel succes!

Algemeen Hoofdredacteur