Tweede editie Lokale Helden op vrijdag 28 april

Op vrijdag 28 april kan je op zo’n 460 podia verspreid over 188 gemeenten in Vlaanderen en Brussel meer dan 1000 lokale bands, dj’s en andere artiesten ontdekken tijdens de tweede editie van Lokale Helden. Met dit project daagde Poppunt iedereen opnieuw uit om op één dag zijn lokaal muzikaal talent een podium te geven. De eerste editie in 2015 mondde uit in een ongeziene hoogdag voor de muziek, en met meer dan 1400 (!) optredens overtreft deze tweede editie de vorige. Kom op vrijdag 28 april dus uit je kot, ontdek je Lokale Helden én support your local scene!

Of het nu gaat om een kroeg, jeugdhuis, muziekclub of festival: zowat óveral steken organisatoren de handen uit de mouwen om regionaal talent een podiumkans aan te bieden. En ook minder voor de hand liggende locaties worden niet geschuwd. Een stevig potje rocken in het gemeentehuis van Deerlijk, of liever een intieme concertervaring in een doucheruimte in Sint-Gillis? Je kan het zo gek niet bedenken of daar hangt de Lokale Helden-vlag uit.

Behalve een indrukwekkend aantal lokale artiesten geven ook heel wat grote namen uit het Belgische muzieklandschap het beste van zichzelf. Zo kan je aanstaande vrijdag onder andere Buscemi (Café Café, Hasselt), Amongster (Stadspark, Ninove), Jacle Bow (Spikkerelle, Avelgem) en Up High Collective (GC Amfi, Landen) aan het werk zien. Bovendien zijn ook heel wat voormalige Cutting Edge Talenten van de partij, waaronder Lighthousing (De Kaekelaar, Schoten), Garbage Dreams (Mimuze, Kalmthout) en Pas De Chance (JH 't Staminee, Vorselaar). 

Benieuwd wat er bij jou in de buurt zoal op het programma staat? Neem dan gauw een kijkje op de website van Lokale Helden!