SO WHAT’S NEXT? 1-2-3 november 2019 Eindhoven

Ook dit najaar keert het succesvolle So What’s Next?-festival met een zevende editie weer terug naar de binnenstad van Eindhoven. Het evenement verkent de grenzen van de jazz en laat zich niet in een hokje duwen. Jazz is het vertrekpunt, maar zeker niet hetenige referentiekader op So What’s Next?

Dit spraakmakende muziekfestival vindt jaarlijks in het eerste weekend van november plaats met elkeeditie zo’n 60 acts. In het Muziekgebouw – tevens het festivalhart – en op tal van andere locaties in het centrum van de stad, vind je opvallende headliners en showcases van aanstormende jazzartiesten met een eigentijds geluid. Crossovers van jazz met hiphop, soul, world music, elektronische en klassieke muziek krijgen alle ruimte die ze verdienen.

So What’s Next? gaat over de toekomst van de jazz en dat maakt het programma ook waar. Niet voorniets concludeerde het gezaghebbende Downbeat: ““So What's Next? is primed to become a major new destination in the international jazz ecosytem”. Door de focus op ‘zwarte’ Anglo-Amerikaanse jazz heeft het festival een geheel eigen gezicht en signatuur. De inzet van internationale scouts uit New York en Los Angeles en gastcuratoren draagt daaraan zeker bij en de line-up is jaar in jaar uit van zeer hoog niveau.

Het festival presenteert op vrijdag en zaterdag concerten waarbij headliners een bijzonder programma van support acts hebben gecureerd. Op vrijdag is dat BINKBEATS, die zal optreden in de gloednieuw verbouwde, prachtige Paterskerk. Op zaterdag is dat Michael League, bandleider van Snarky Puppy. Op zaterdagavond zijn in het Muziekgebouw naast Snarky Puppy optredens van Cécile McLorin Salvant en een keur aan support acts. Gedurende het hele weekend is op diverse locaties in Eindhoven een groot aantal gratis concerten te bezoeken. In cafés, winkels, op straat, in hotels: overal klinkt jazz, voel je de jazz vibe en kan je je onderdompelen in een breed en divers programma.

1,2,3 november 2019, Muziekgebouw Eindhoven en diverse locaties in het centrum van Eindhoven

https://sowhatsnext.nl