Seizoenspremière 'Doctor Who' ook in de Belgische bioscopen

De televisie is een handig ding. Met de juiste apparatuur heb je zowat je eigen bioscoop in huis, en dat zonder de vervelende geur van nachos met kaassaus. En nog beter: je hoeft niet eens een broek aan te doen om het huis uit te gaan. Wat wil een mens nog meer? Maar soit. Mogen we misschien toch een reden geven om eenmaal uit de schijn van je tv-toestel te treden en in de gloed van het bioscoopscherm te stappen? In samenwerking met de BBC en Belgian Whovians United zendt Kinepolis op zaterdag 23 augustus namelijk ‘Deep breath’ uit, de eerste aflevering van alweer het achtste seizoen van ‘Doctor Who’. De vertoningen vinden plaats in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel.

De populaire sci-fi-reeks kent al een lange traditie van dergelijke cinema screenings. Zo was vorig jaar ‘The day of the Doctor’, de special voor de vijftigste verjaardag van de reeks, ook wereldwijd in de bioscopen te bekijken. Het is nu de eerste keer dat dit ook in België zal gebeuren. Naast de aflevering zelf, wordt er ook vijftien minuten beeldmateriaal van achter de schermen getoond.

LEES MEER De Belgian Whovians kiezen: de tien beste ‘Doctor Who’-afleveringen

‘Doctor Who’ vertelt het verhaal van The Doctor, een geheimzinnige time lord die met zijn TARDIS, een ruimtetuig in de vorm van een politiehokje, door tijd en ruimte reist op zoek naar avontuur. Dat steeds in het gezelschap van zijn trouwe companion. In het achtste seizoen neemt de Britse acteur Peter Capaldi (‘The thick of it’) voor het eerst de rol van de iconische Doctor op zich. Jenna Coleman speelt net zoals vorig seizoen nog steeds zijn companion Clara Oswald. De regie van deze extra lange seizoenspremière is dan weer in handen van Ben Wheatley, de regisseur van culthits zoals ‘Kill list’ en ‘Sightseers’.

De screenings vinden plaats op 23 augustus om 20u45. Tickets kosten 12 euro (10 euro met een studentenkaart) en zijn te verkrijgen via de website van Kinepolis.