RHYTM & BLUES NIGHT 2019

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 11 mei 2019 staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. 

Dit jaar bestaat de line-up uit Pokey Lafarge, Lucky Peterson,  DeWolff,  Sue Foley, The Weight Band,  Sass Jordan, The Graveltones, Greyhounds, Wilko Johnson, CatfishRob Heron and the Tea Pad OrchestraBror Gunnar JanssonJoey LandrethMalcolm HolcombeWoodgrainLee Bains III & The Glory FiresNonaRoman ClarkeAynsley Lister en Mike Vernon & The Mighty Combo.

“Beschaafde, op jazz gebaseerde rockmuziek met een zware, aanhoudende beat.” Zo zetten de platenmaatschappijen in de jaren veertig van de vorige eeuw een nieuw genre in de markt: rhythm & blues. De oorsprong van deze muziek lag echter natuurlijk al in de eeuwen ervoor. Traditionals, gospel en later jazz smolten samen tot songs die de wereld zouden veroveren en de basis legden voor bijvoorbeeld de geboorte van de rock-‘n-roll. Niks niet beschaafd dus. Het komt allemaal voorbij tijdens deze de Rhythm & Blues Night: op zes podia wordt een lesje geschiedenis gegeven, van onversneden traditionele blues tot de moderne varianten en alles daartussen.