Realiteit wordt fictie in 'Deadline 14/10'

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober hebben vtm, Gazet van Antwerpen en de Antwerpse zender atv samen hun schouders gezet onder de nieuwe Vlaamse fictiereeks 'Deadline 14/10'. De serie speelt zich af in Antwerpen, waar acht weken voor de verkiezingen een veertienjarig meisje wordt vermist.

De verdwijning van het meisje wordt naarmate een journaliste (Charlotte Vandermeersch) zich vastbijt in de zaak steeds belangrijk in de verkiezingscampagne. De twee topkandidaten, de progressieve burgemeester Peter Van Laer (Koen De Graeve) en de conservatieve oppostieleider Bert Coenen (Peter Van den Begin), gaan steeds meer inspelen op de zaak, waaardoor de verkiezingscampagne eigenlijk een Lena-campagne wordt.

Het achterliggende idee van de nieuwe fictiereeks is 'realiteit wordt fictie', het mag dan ook niet verwonderen dat er meer dan enkel toevallige gelijkenissen zijn tussen De Wever en Janssens en de twee politici in 'Deadline 14/10'. Zo is het logo van de VDU (foto rechts) een duidelijke verwijzing naar de N-VA, maar ook andere partijen, zoals het 'Antwerps Belang', de 'Liberale Partij' en de 'Milieupartij' passeren de revue in de nieuwe reeks.

'Deadline 14/10' wordt iedere zondagavond uitgezonden op vtm.