Raphael Saadiq komt naar Nederland (en Belgie)

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. Saadiq is een icoon binnen de R&B en soul wereld. Al jaren staat de Amerikaanse zanger en producer garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau.

Raphael Saadiq is eén van de grote namen uit de soul en rhythm & blues. Hij werd geboren als Charlie Ray Wiggins (Oakland, 1966) en staat muzikaal garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau. Saadiq leerde het vak als bassist in de kerk en op school totdat hij na zijn middelbare schooltijd de kans kreeg om met Prince en Sheila E de ‘Parade Tour’ te doen. Na die tournee richtte hij de band Tony! Toni! Toné op, waarmee hij miljoenen albums verkocht. Ook was hij succesvol met zijn andere band Lucy Pearl. 

Als producer heeft Raphael Saadiq een indrukwekkende staat van dienst. Hij produceerde albums voor o.a. D’Angelo, The Roots, Snoop Dogg, Solange, Whitney Houston, Macy Gray, TLC en Joss Stone. In de loop der tijd ontwikkelde Saadiq’ zijn muzikale stijl van neo soul naar funk, soul in combinatie met gospel-achtige rhythm & blues.

In 2011 bracht hij zijn laatste album ‘Stone Rollin’ uit maar goed nieuws want na jarenlang te hebben gewerkt voor anderen, is onlangs zijn nieuwe geweldige solo album ‘Jimmy Lee’ verschenen.

de concerten in Rotterdam en Amsterdam  zijn inmiddels  uitverkocht 

er zijn nog kaartjes voor het concert in Nijmegen Doornroosje

https://www.doornroosje.nl/event/raphael-saadiq-2/

VRIJDAG 18 OKTOBER 2019
20:15 - 00:00
Deuren open
19:30
Locatie
Doornroosje
 
en in BELGIE   komt hij 28 oktober  in LEUVEN
 
Het Depot
 
 

 en cuttingedge zal erbij zijn om verslag te doen