Oproep: muziek-of boekenredacteurs gezocht!

Je ontdekt graag de laatste nieuwe dingen, kijkt je ogen uit en kunt je ervaringen vlot neerschrijven. Maar je kunt ook argumenteren en verbanden leggen met andere werken of artiesten. Of net diepgaande interviews afnemen. Je bent enthousiast, kunt zelfstandig werken en wanneer je een deadline vastlegt, verschijnt de recensie netjes op tijd. Herken jij je in dat profiel? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe aanwinst voor de muziek-of boekenredactie.

Word jij onze nieuwe boekenrecensent?

Verslind jij fictie van beginnende auteurs van eigen bodem? Of net nieuw werk van de grote internationale namen? In onze boekenredactie is plaats voor uiteenlopende genres, in zowel fictie als non-fictie. En voor interviews met de auteurs!

Lijkt je dat wel wat? Recenseer dan een recent boek (maximaal 3600 tekens inclusief spaties) en stuur de proefrecensie door naar vacature@cuttingedge.be met onderwerp ‘Sollicitatie boekenrecensent’.

Word jij onze nieuwe muziekrecensent?

Binnen muziek zijn we nog op zoek naar recensenten met een uitgesproken voorliefde voor pop en/of dance (van Robyn tot Rihanna en alles daartussenin, eigenlijk). Kijk je kritisch naar je eigen favorieten? Ben je steeds op de hoogte van de nieuwste releases? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Lijkt je dat wel wat? Recenseer dan een recent album (maximaal 2600 tekens inclusief spaties) of een recent concert (maximaal 3600 tekens inclusief spaties) en stuur de proefrecensie door naar vacature@cuttingedge.be met onderwerp ‘Sollicitatie muziekrecensent’.

Wie zijn wij?

Cutting Edge, dat zijn een kleine honderd vrijwilligers die gepassioneerd zijn door cultuur in al haar vormen. We zijn volledig onafhankelijk en brengen al dertien jaar lang toegankelijke en goed onderbouwde recensies. De nieuwe voorstelling van tg STAN? Check! De nieuwste strip van Kim Duchateau? Check! Netsky? Check! We kijken met een open vizier naar het culturele veld en volgen onze favoriete onderwerpen met arendsogen. Tegelijkertijd durven we ook recensies met een vette knipoog te schrijven. Op de Cutting Edge Awards brengen we nu al een decennium lang het beste van het afgelopen jaar samen in één spetterend feest.