Oogst van de festivaldag

Een drukke dag in het festivallandschap, want heel wat festivals hebben artiesten aan hun line-up toegevoegd. We geven je met plezier een overzichtje.

Pukkelpop, laten we daarmee beginnen. Gisteren werd de komst van Foo Fighters al bevestigd, vandaag zijn er nog heel wat meer namen bekendgemaakt. Om maar enkele van die artiesten te noemen: Björk, The Stone Roses, Bloc Party, Two Door Cinema Club, The Black Keys, Wilco, tUnE-yArDs, Frank Ocean, Crookers, Miike Snow en Fink spelen deze zomer in Kiewit. Meer namen vind je hier.

Ook op de affiche van het Cactusfestival staan sinds vandaag enkele nieuwe namen. Eerder al werd de komst van onder andere Yeasayer, Emiliana Torrini en Kurt Vile bevestigd. Vandaag zijn heel wat artiesten toegevoegd aan de line-up: John Hiatt & The Combo, Paolo Nutini, Razorlight, Black Box Revelation, Aloe Blacc, Woven Hand, Trixie Withley en Shantel & Bucovina Club Orkestar. De voorverkoop voor het Cactusfestival gaat op vrijdag 30 maart van start.

Nog meer goed nieuws is er van Gent Jazz Festival. Enkele nieuwe namen op die affiche: D'Angelo, Rodrigo y Gabriela, Melody Gardot en Gabriel Rios. Voor meer namen kan je ook hier terecht op de site van het festival zelf.

Dour dan, heeft ook enkele artiesten toegevoegd aan de line-up: onder andere Godflesh, Lionheart en Caliban spelen op het festival. Eerder al werd ook de komst van The Shoes, Danny Byrd en Caribou bevestigd, om je maar een kleine greep uit de affiche te geven.

Suikerrock, tot slot, heeft gisteren al enkele nieuwe namen bekendgemaakt. Mika, LMFAO en Arsenal spelen deze zomer op het Tiense festival.