Onze redactie kiest: de vijf internationale series van het voorjaar

Wie nog niet genoeg heeft aan Vlaamse televisie kan ook nog eens over de landsgrenzen heen kijken om te zien wat voor lekkers daar allemaal via het televisiescherm of internetkabel te vinden is. En eerlijk: vaak is het gras aan de overkant véél groener. Maar het is veel, veel te veel. Tijd dus om het kaf van het koren te scheiden en uit te maken welke reeksen nu echt de moeite waren om jezelf een paar uur aan je scherm te kluisteren. Het heeft bloed, zweet en belachelijk veel tranen gekost, maar dit zijn de vijf beste internationale reeksen van het voorjaar. En net zoals hun Vlaamse broertjes en zusjes, maken deze vijf misschien wel kans op een Cutting Edge Award. Spannend!

American Gods

Zelden wordt literatuur overtroffen door de adaptatie naar het kleine scherm, maar 2017 zou op dat vlak wel eens een uitzonderlijk topjaar kunnen worden. Zo leveren Bryan Fuller (‘Hannibal’, ‘Pushing daisies’) en Michael Green (‘Heroes’, ‘Logan’) met hun herwerking van de fantasy novel ‘American gods’ (Neil Gaiman) een intrigerende, visuele parel af. Het verhaal over de ondergrondse concurrentiestrijd van de oude, mythologische goden – aangevoerd door de mysterieuze Mr Wednesday (Ian Mcshane, ijzersterk als altijd) – en nieuwe goden als Technologie en Media is niet alleen bijzonder fascinerend, de zorgvuldige casting van de personages maakte dat we er nog meer van smulden dan van het boek. Een eerste seizoen dat bakken verafgoding verdient.

Big Little Lies

Nicole Kidman! Reese Witherspoon! Shailene Woodley! Alexander Skarsgard! De cast van de HBO-miniserie ‘Big Little Lies’ is er één om u tegen te zeggen. Drie moeders lijken een schijnbaar perfect leventje te hebben. Tot een feestavond op de school van hun kinderen danig uit de hand loopt. Al snel blijkt dat iedereen enkele geheimen heeft. ‘Desperate Housewives’, maar dan een niveautje hoger.

Fargo, seizoen 3

Na een fantastisch eerste en een geniaal vervolg, krijgen we nu het derde seizoen van 'Fargo'. Inclusief hoge verwachtingen en ze worden nog ingelost ook. Een man wordt vermoord, de dader lijkt er mee weg te komen, maar dat is buiten de klassieke 'Fargo'-agent gerekend. De sfeer, die we zo goed kennen uit vorige seizoenen, is er weer en werkt nog steeds. Net als de fantastische misverstanden en hilarische personages. En verdorie, wat kan die Ewan McGregor een stukje acteren. Voor de fans: zeker kijken! Voor zij die de serie nog niet kennen: ook zeker kijken!

Master Of None, seizoen 2

Een liefdesbrief aan de Italiaanse cinema. Zo zou je het tweede seizoen van 'Master of none' het best kunnen omschrijven. Maar eerlijk, eigenlijk is deze reeks van Aziz Ansari en Alan Yang een liefdesbrief aan de liefde zelf. Met alle weerhaakjes die erbij horen. Terwijl Dev (een rol voor Ansari) in het eerste seizoen de liefde leek gevonden te hebben en deze ook weer verloor, gaat hij in dit seizoen achter die ene onbereikbare dame aan. Met alle nadelen die dat met zich meebrengt. 'Master of None' durft risico's te nemen ('New York, I Love You' is een aflevering die bulkt van de interessante ideeën en uitwerkingen) en dat loont. De meest verfrissende en interessante comedyreeks van het moment.

Twin Peaks

GEZOCHT: Man/vrouw die ons kan uitleggen wat 'Twin Peaks' allemaal te vertellen heeft!!! Ach, laat ook maar. We denken dat het niet echt aan de orde is om uit te vinden waar 'Twin Peaks' nu eigenlijk over gaat. Onverklaarbare plottwists en een eindeloze stroom aan nieuwe verhaallijnen zijn schering en inslag. Het verhaal gaat verder, 25 jaar na de laatste aflevering, met de zoektocht naar Special Agent Dale Cooper. Mensen die op zoek zijn naar dezelfde sfeer van de vorige twee seizoen, zouden wel eens te maken kunnen krijgen met grote teleurstelling. Mensen die daarentegen iets op en top Lynch willen beleven, die zijn aan het juiste adres.