ONCE IN A BLUE MOON FESTIVAL 25 AUGUSTUS AMSTERDAMSE BOS

Nieuw roots-/americanafestival in Amsterdamse Bos herbergt drie podia met rootsmuziek


De totale line-up van Once In A Blue Moon bestaat uit achttien roots-/americana-acts die verdeeld over drie podia in de natuurrijke omgeving van het Amsterdamse Bos zullen optreden. Het complete programma in alfabetische volgorde: Bombino, Carl Anderson, CC Smugglers, Courtney Marie Andrews, David Crosby, Dawn Brothers, DeWolff, Drive-By Truckers, Erin Rae, Hiss Golden Messenger,  I’m With Her, Lee Bains III & The Glory Fires, The Mavericks, Sam Outlaw, Seasick Steve, Sons of Bill, Steve Smyth en Tim Knol. Kaarten voor Once In A Blue Moon kosten € 59,40 en zijn verkrijgbaar via de website van Once In A Blue Moon.

 

OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Tot die eerste categorie behoren The Mavericks, die met hun mix van country, latin en rockabilly in de nineties grote successen boekten en al jaren een vaste waarde vormen. Jongere acts als Sam Outlaw en Hiss Golden Messenger ontwikkelen zich gestaag richting een dergelijke status met hun verfrissende interpretaties van oorspronkelijke genres; Sam Outlaw met classic country en honky tonk, Hiss Golden Messenger met alt-country en indiefolk. 

Die onderverdeling is ook terug te zien in de huidige publieke belangstelling voor deze muziekstroming: de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, wordt aangevuld met een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt. Tim Knol kan dat beamen: “Vroeger, toen ik met mijn vader naar rootsfestival Blue Highways in Utrecht ging, was ik altijd de jongste. Nu zie ik bij americana-concerten meer jongeren om me heen. OIABM spreekt een breed publiek aan, en zeker ook de nieuwe generatie.” 

 

Voor wat betreft de randprogrammering put de organisatie ook inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen zal kunnen bekoren. 

 

 

Website en socials
Tickets:  www.ticketmaster.nl/event/216605
Website: www.onceinabluemoonfestival.nl 

Facebook: www.facebook.com/OIABMfestival/
Instagram: www.instagram.com/onceinabluemoonfestival