Nintendo Switch ligt op 3 maart in de winkelrekken

Deze morgen stelde Nintendo zijn nieuwe console, de 'Nintendo Switch', officieel voor. De console is een soort hybride tussen een handheld-systeem en een klassieke console. Thuis kan je het systeem gewoon op je tv aansluiten. Moet je de deur uit, haal je de Nintendo Switch uit zijn docking station waardoor je hem kan gebruiken als handheld-systeem met een 6,2 inch beeldscherm. De batterijduur wordt op een 3 tot 6 uur geschat (afhankelijk van de game die je aan het spelen bent).

Ook nieuw zijn de Joy-Con-controllers. Dit zijn 2 kleine controllers die (althans volgens Nintendo) perfect in de hand liggen en die je aan de zijkanten van de Switch bevestigt wanneer je hem als handheld wil gebruiken. Je kan de Joy-Con controllers ook gewoon los in je hand gebruiken of ze aan de bijgeleverde Joy-Con houder vastmaken om ze tot een meer traditionele controller om te toveren.

Verder beschikt de Nintendo Switch over een aantal ingebouwde functies die het systeem interactiever maken. Op de linker-Joy-Con zit een opnameknop waar spelers op kunnen drukken om screenshots te maken in games. Deze screenshots kunnen ze delen met vrienden op social media. Op de rechter-Joy-Con zit een NFC-aanraakpunt waar je amiboo-figuurtjes tegenaan kunt houden, evenals een infrarood-bewegingscamera die naast de afstand ook de vorm en bewegingen van objecten herkent in bepaalde games.

Beide Joy-Con-controllers zijn uitgerust met een nieuwe HD-trilfunctie die in compatibele games zorgt voor verfijnde trillingen die realistischer zijn dan ooit tevoren. Het effect zou zo realistisch zijn dat een speler bijvoorbeeld kan voelen hoe meerdere ijsblokjes elkaar raken in een glas, wanneer een Joy-Con wordt geschud. Benieuwd of dit even goed werkt als aangekondigd.

Ook kondigde Nintendo een nieuwe, betalende online-dienst aan, wat wil zeggen dat het gratis online gamen ook bij Nintendo spijtig genoeg tot het verleden behoort. Over de prijs, voordelen en exacte werking bleef Nintendo nogal vaag, waardoor we voorlopig nog wat sceptisch zijn. In het verleden waren de Nintendo online diensten niet echt om naar huis te schrijven, ze zullen dus serieus uit hun pijp mogen komen om eender welke prijs te rechtvaardigen.

De console zal vanaf 3 maart in de winkelrekken liggen. Een europese prijs is nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat hij minstens 299€ zal kosten.

Om af te sluiten vindt je hieronde een lijstje van de verschillende games die de komende maanden voor de console zullen verschijnen.