Netsky, Stephen & David Dewaele en Tomorrowland grootste winnaars op Red Bull Elektropedia Awards

Maar liefst 10.751 clubbers en muziekliefhebbers brachten hun stem uit op de genomineerden voor de Red Bull Elektropedia Awards. Deze prijzen werden op zaterdag 12 november, aan de vooravond van I Love Techno, in Gent uitgereikt in aanwezigheid van alle (bijna) alle winnaars en genomineerden.

De grootste winnaars van de avond werden Netsky, Stephen & David Dewaele en Tomorrowland. Netsky won de award voor Best Artist en Best Song, voor de single 'Iron Heart'. Dit was meteen de allereerste keer dat de Antwerpse drum'n'bass-producer in België een award wist te winnen. Begin dit jaar won hij in Groot-Brittanië nog vier prijzen op de Drum & Bass Awards.

De Dewaele-broertjes kaapten zowel de prijs voor Best DJ, Best Party als Soulwaxmas en voor hun baanbrekende app en internetbeleving 'Radio Soulwax' een Special Vanguard Award.

Het zomerfestival Tomorrowland heeft deze avond bevestigd gekregen wat iedereen de voorbije zomer al dacht. Met zijn compleet uitverkochte editie, waanzinnige decorbouw en perfect op de muziekgeest inspelende programmatie mocht de organisatie achter dit Booms' spektakel zowel de award voor Best Festival' als de Marc Meulemans Award opstrijken. Die laatste award gaat elk jaar naar de artiest of organisatie die visueel of grafisch het sterkst uit de hoek komt.

Andere winnaars zijn Goose (Best Album "Synrise"), The Subs (Best Live Act), The Magician (Best Remix "I Follow Rivers" van Lykke Li), Mumbai Science (Breakthrough), Lektroluv Records (Best Label), Fuse (Best Club) en Switch ('Tomorrow In The Papers Awards: media award).

Ook Christian Pieters aka Fly en Marnik Braeckevelt (gangmakers van het legendarische Bonzai Records) en Mathias Kerckhof en Leo Bruynoghe (oprichters van de al even legendarische party Kozzmozz) kwamen langs om hun Red Bull Elektropedia Vanguard Award in ontvangst te nemen.

Eerder deze week was al bekendgemaakt dat 'Pump up the jam' van Technotronic verkozen werd tot Beste Belgische Dansnummer Aller Tijden. Jo Bogaert kwam dan ook met enige trots zijn award halen.

Meer informatie over de Red Bull Elektropedia Awards en een overzicht van alle winnaars vind je op www.redbullelektropedia.be of www.redbull.be.