Muziekredactie zkt. coördinator

Cutting Edge, dat zijn een kleine honderd vrijwilligers die gepassioneerd zijn door cultuur in al haar vormen. We zijn volledig onafhankelijk en brengen al veertien jaar lang toegankelijke en goed onderbouwde recensies. De nieuwe voorstelling van Toneelhuis? Check! De nieuwste strip van Jean-Michel Charlier en Jean Giraud? Check! STUFF.? Check! We kijken met een open vizier naar het culturele veld en volgen onze favoriete onderwerpen met arendsogen, maar tegelijkertijd durven we ook recensies met een vette knipoog te schrijven. Op de Cutting Edge Awards brengen we nu al een decennium lang het beste van het afgelopen jaar samen in één spetterend feest.

Naar wie zijn we op zoek?

De muziekredactie wordt momenteel gecoördineerd door vier mensen die elk verantwoordelijk zijn voor de aanvragen in hun genres. Twee van hen willen de functie doorgeven wegens andere professionele verplichtingen. We zijn dus op zoek naar iemand die helemaal thuis is in de (luidere) rock, indiepop, folk en metal of minstens een interesse heeft om héél veel nieuwe bands en platenlabels te ontdekken. Mailtjes doen en contacten zoeken schrikt je niet af, je brainstormt bovendien graag en ideeën uitwerken is je middle name. Daarbij ben je ook nog eens origineel, want het mag ook eens iets anders zijn dan een top tien, nietwaar?

Wat doet een coördinator?

  • je vraagt albums aan bij distributeurs uit ons contactenbestand of legt nieuwe contacten in jouw genres (van metal tot indiepop);
  • je doet opvolging (kreeg iedereen het gevraagde materiaal, verscheen de recensie tijdig?)
  • je spoort de redactie aan om interessante albums een kans te geven;
  • je brainstormt met de andere twee genre-aanvragers (in de domeinen jazz & klassiek en hiphop & rap), de chief concerten en de muziekredactie;
  • je bent de drijvende kracht achter artikelenreeksen, vooruitblikken, playlists of artikels vanuit creatieve invalshoeken (die je samenstelt met behulp van de muziekredactie of, zo je wil, gedeeltelijk zelf schrijft).

Kan je al niet wachten om aan de slag te gaan? Dan ben je meer dan welkom aan boord van ons Cutting Edge-schip! Stuur een mailtje naar vacature@cuttingedge.be en vertel ons in geuren en kleuren waarom jij jezelf wel aan het hoofd van de muziekredactie zou zien staan! Iedereen bij Cutting Edge is vrijwilliger, en we waarschuwen je alvast: het is een verslavend leuke hobby! Misschien tot binnenkort?