METROPOLE ORKEST INVITES DONNY MCCASLIN

In zijn zoektocht naar nieuwe muzikale territoria gaat tenorsaxofonist Donny McCaslin de samenwerking aan met het Metropole Orkest.

Donny McCaslin is waarschijnlijk het bekendst door zijn veelgeprezen werk als bandleider op Blackstar van David Bowie. Geïnspireerd door de woorden en visie van de legende verkent McCaslin een nieuwe artistieke benadering. Dit is duidelijk te horen in de muziek op zijn pas uitgebrachte album Blow. (Motéma Music, oktober 2018), een onbevreesd divers album dat jazz, alt-rock en elektronica combineert. “Voordat ik met hem aan de slag ging, leek dit niet mogelijk voor mij”, zegt McCaslin.

Voor de optredens met Metropole Orkest sluiten de geweldige Jason Lindner op toetsen en zanger en gitarist Ryan Dahle zich aan. De setlist bevat tracks van Blow en eerder werk van McCaslin. Hij zal ook een aantal nieuwe composities schrijven voor de samenwerking met het Metropole Orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley.

 

 

 

za 6 apr, 15:30
TivoliVredenburg, Utrecht

zo 7 apr, 20:30
LantarenVenster, Rotterdam

ma 8 apr, 20:30
De Oosterpoort, Groningen

 

cutting edge zal aanwezig zijn bij het optreden in de lantarenvenster in Rotterdam en hiervan ook een verslag van brengen