The LVE pakt uit met nieuwe single 'Go Bad With You'

De Antwerpse band The LVE pakt uit met een nieuwe single. 'Go Bad With You' is de eerste single van de nieuwe plaat die in oktober verschijnt.

Na hun cover van 'The Way I Feel Inside' van The Zombies in augustus vorig jaar - het leverde hen een Twitteraanbeveling van de Britse legende zelf op - komt The LVE nu opnieuw met eigen materiaal. In 'Go Bad With You' biedt de Antwerpse band een schouder aan om op te huilen als je je niet langer sterk wil houden.

Voor de nieuwe plaat gaat The LVE in zee met het Rotterdamse 'Gentlemen Recordings'. Daar bouwt de band verder aan een repertoire van 'sad songs in every key'. Gebroken harten en dito dromen vormen de rode draad. Mooi en droevig, verpakt in groove en melancholie met de typerende samenzang van Gerrit Van Dyck en Sara Raes.

Bij hun titelloze album in december 2015 vielen er nog gelijkenissen met Eels, Wildo en Marble Sounds. De nummers op de nieuwe plaat zullen eerder doen denken aan een mix van Matthew E. White, Arcade Fire en Phoenix.

Het nieuwe album verschijnt in oktober. Wie niet zo lang wil wachten, kan The LVE op woensdag 23 mei live aan het werk zien in de Brusselse Botanique. Op zaterdag 2 juni staan ze op het podium van het festival 'Vestrock' in het Nederlandse Hulst, waar ze de affiche delen met onder meer Tom Odell, Equal Idiots, Blaudzun en Millionaire.

'Go Bad With You' is te beluisteren op Spotify en Soundcloud.

 

(Foto: The LVE/Rienk Michielsen)