Laat je verrassen door de Belgian Nuggets 90s-00s Vol. 2 CD en Spotify playlists!

België heeft op vlak van muziek heel wat te bieden, jammer genoeg is zich niet iedereen daar bewust van. En daar willen de mannen van Mayway Records iets aan doen. Puur uit liefde voor de muziek. En de overtuiging dat er wat beweegt in de Belgische muziekwereld.

Mayway Records publiceerde onlangs het eerste deel van Belgian Nuggets 90s-00s Vol. 1. Het meerdelige project is een schattenjacht naar de verborgen parels van de bekende en minder bekende Belgische muziek. In het eerste deel stond een mix van verschillende genres centraal (zware gitaren, brit- en synthpop, electrobeat, soul en kleinkunst), en in het tweede deel wordt die eclectische mix mooi volgehouden. Belgian Nuggets 90s-00s Vol. 2 voelt deze keer meer aan als een echt album, maar het typische schattenjachtengevoel verdwijnt nooit. Voor het tweede deel van de Belgian Nuggets reeks werkten opnieuw enkele grote namen mee: Dead Man Ray, Mauro Pawlowski, Vive La Fête en Lunascape. 

Deze keer horen we een sublieme mix van electropop (Simi Nah, Paper Fox, Piano Club ft. Catherine De Biasio), loeiharde gitaarrock (Barbie Bangkok, De Bossen, Black Shark, Basics en Party At Vanzetti), licht verteerbare pop (Sugar Kane, Red Elmo) en indiepop (The Germans, Confuse The Cat).

Maar laat deze magistrale Belgische compilatie zeker geen eindpunt zijn. Zo maakte het platenlabel maar liefst twee dozijn Spotify afspeellijsten vol muzikale Belgische goudklompjes. Die regelmatig geüpdatete, met liefde voor muziek en kennis van zaken samengestelde Belgian Nuggets-lijsten bieden een ruim overzicht van vroegere (hoofdzakelijk 1990s+) en actuele Belgische muziek, ingedeeld in verschillende moods en genres. Waar wacht je nog op?