'Jong en opgebrand': CE'er Bram De Brabander over burn-out

De burn-outcijfers blijven jaar na jaar stijgen, bijna ieder van ons kent iemand die 'opgebrand' is. En toch rust er nog steeds een taboe op het onderwerp. Zeker als de opgebrande in kwestie een jonge professional is. In zijn boek 'Jong en opgebrand' gaat Bram De Brabander, onze eigenste chief film, de confrontatie aan met de vooroordelen. Op een eerlijke en uiterst openhartige manier vertelt hij over de twijfels en moeilijkheden van zijn burn-outjaar. 

Het was toen hij op doktersbevel thuiszat dat Bram De Brabander zijn oude liefde herontdekte: het schrijven. Hij startte een blog en schreef nietsontziend over zijn eigen moeilijkheden. Die dagboeknotities zijn nu een boek geworden. 'Jong en opgebrand' is dus géén zelfhulpboek, maar wel een persoonlijke getuigenis vanaf het verdict 'Jij bent opgebrand' tot het langzame herstel. Door zijn eerlijkheid is Brams verhaal voor velen herkenbaar. Dat geldt alvast voor Eva Daeleman, die zelf open communiceerde over haar burn-out en het voorwoord schreef. Zij zegt: 'Was dit boek er maar toen het zwart voor mijn ogen.' 

Op CE delen we graag een passage: 

Het officieel krijgen van het label 'burn-out' helpt me op de een of andere manier ook te aanvaarden dat ik opgebrand ben. Wanneer de dokter de volgende dag voorstelt om nog twee maanden thuis te blijven, voel ik me een pak minder schuldig. M'n nieuwe 'label' helpt me ook om er makkelijker over te praten tegen de buitenwereld. Het helpt me om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen schrijven. Om aan mezelf te werken en een soort van 'Bram 2.0.' te worden: 'the new & improved version'.

Het boek is o.a. te verkrijgen in de Standaard Boekhandel.