Het voorjaar van de Muziekodroom

De Muziekodroom, walhalla voor de liefhebber van alternatieve muziek, heeft heel wat grote namen kunnen strikken voor haar voorjaarsagenda. Hoogste in het rijtje: Arno. De oude rakker van de Belpop komt op 22 april zijn ‘Human Incognito’ voorstellen, nu met een meer organische sound en minder synths en toetsen dan op zijn vorig werk. De mix tussen blues, balades, Engels en Frans blijft. Oh la la la!

Winnaar van Radio 1’s 100 op 1 met ‘Ploegsteert’ is ook van de partij. Het Zesde Metaal, de band achter Wannes Cappelle, heeft vanuit West-Vlaanderen zowaar heel België veroverd met hun nieuw album ‘Calais’. De songs graven dieper dan ooit en de toegevoegde zinderende elektronica is een verrijking voor Cappelles verhalen. ’t Is zeker nog niet naar de wuppe met hen, in tegendeel. Kom dat zien op 17 maart.

 

Terwijl Stijn Meuris nog volop bezig is met zijn zaalshow ‘Tirade’, nadert een volgend album ‘Vigilant’ met rasse schreden. De kans is groot dat u het voorproefje van MEURIS’ nieuwe plaat al voorgeschoteld hebt gekregen, namelijk ‘Bimbo van het jaar’. De opvallende popsong met tekstuele weerhaken voelt zich al menig week thuis op de radio en in de hoofden van velen. ‘Vigilant’ is gekneed tot een opmerkelijk harmonisch en verfijnd geheel: elf songs bewegen tussen glasheldere pop met een eighties-feel en duistere songs; een album dat aait en bijt. MEURIS komt langs bij de Muziekodroom op 29 april.

Het is vrij duidelijk dat Muziekodroom zijn Belpop-iconen kent. Daan, geprogrammeerd op 17 mei, heeft een dijk van een plaat geschreven. Met ‘Nada’ -hij heeft duidelijk een zwak voor anagrammen- knipoogt Daan naar americana en filmmuziek, vergezeld van een eighties-beat. De inspiratie komt uit de soundscapes die hij maakte voor de gelijknamige documentaire met fotograaf Peter De Bruyne in Spanje. De ontsnappingskunstenaar Daan lijkt definitief verwisseld voor de chansonnier Daan.

Nog een aanrader: Kapitan Korsakov, de band rond Pieter-Paul ‘Raketkanon’ Devos. Op de plaat ‘Physical Violence Is The Least Of My Priorities' brengen ze een mengeling van noiserock, distortion, melodie en melancholie. Hypochristmutreefuzz, alias de meest geflipte noiseband van Gent, verzorgt het voorprogramma. Te zien op 25 februari.

Last but not least: er vallen tickets te winnen voor MODFEST, hét übersexy beatfestijn in Muziekodroom in Hasselt, met duistere dj-­sets en spannende live acts! Ontmoet je donkerste zelf in één van de vier zalen, dans diep de nacht in met de grootste house & techno pioniers en ontdek de talenten van morgen met een grondige hoek af. Zoals jaarlijks krijg je weer een sexy mix van techno, house, rock, hip-hop, disco, electronica, soul & funk.
Spelen ten dans: Felix Da Housecat (US), I-F (NL), DELV!S, The Whatevers, Goldfox, Miley Serious (FR), SupAfly Collective, Konna, Gewelt, Universe, Dj Jules X, Bruce Botnik en Ricky & Bobby James!

Klik hier om je kans te wagen!

 

Meer info en tickets vind je op muziekodroom.be