Het najaar van vtm

In navolging van Eén en VIER heeft vtm vandaag de plannen voor het komende najaar uit doeken gedaan op een persconferentie in de gebouwen van de VMMa in Vilvoorde. De zender wil de komende maanden vooral met entertainment en Vlaamse fictie de kijkers voor zich winnen, ook de look & feel van de zender wordt aangepast en met de nieuwe baseline - 'Je beleeft het hier' - zet vtm duidelijk zijn ambities in de verf. Daarnaast zou de zender ook minder reclame gaan uitzenden, zo wordt 'Familie' nog maar één keer onderbroken.

Op vrijdag 31 augustus start op vtm het nieuwe 'Belgium's got talent', de talentenjacht die wereldberoemd werd door Susan Boyle en in Vlaanderen al eens te zien was op VT4. Debby & Nancy, die na een tussenstop op Eén terugkeren naar Vilvoorde, zetten in hun 'Warme Winter Show' iedere zaterdag opnieuw de gewone Vlaming in de bloemetjes. Het zal voor kijkers ook mogelijk zijn om te chatten met de twee presentatrices, aldus Debby en Nancy. In 'Manneke Paul' trekt Paul de Leeuw op ontdekkingstocht door Vlaanderen, wie tips heeft voor de presentator kan die mailen naar mannekepaul@vtm.be. Het dansprogramma 'Sterren op de dansvloer' keert ook terug tijdens het najaar, Lucas Van den Eynde, Hannelore Knuts en Kevin Van Der Perren hebben hun deelname al bevestigd.

De tweede pijler van het najaar van vtm wordt Vlaamse fictie. Eerder deze week werd het nieuwe 'Deadline 14/10' al voorgesteld, maar dat is niet de enige nieuwe fictiereeks. In 'Clan' spelen onder meer Barbara Sarafian, Inge Paulussen en Maaike Neuvlile de hoofdrollen. Ook de politiereeksen 'Code 37' en 'Aspe' keren dit najaar terug.

Ook reality krijgt dit najaar een plaats op vtm. In 'Jonge zwanen' worden de leraars en leerlingen van de Koninklijke Balletschool in Antwerpen elf weken lang gevolgd door de camera's. Luk Alloo gaat in 'Alloo in de gevangenis' op zoek naar verhalen achter de tralies van Leuven Centraal. Later dit najaar komt er ook nog een reportagemagazine van journalist Daniel Demoustier.