Groezrock 2017: een vooruitblik

Op 29 en 30 april trapt Groezrock naar goede gewoonte opnieuw het Belgische festivalseizoen in gang, en ook dit jaar wist de organisatie van het Meerhoutse punk- en hardcorefestival een pak ronkende namen te strikken om van deze 26ste (!) editie een knaller van formaat te maken. Vorige week nog werd bekendgemaakt dat de Australische band Clowns de Groezrockaffiche vervolledigt, en met nog een kleine maand in het verschiet vonden wij het hoog tijd om alles nog eens op een rijtje te zetten!

Te beginnen met de headliners, bijvoorbeeld. Met Deftones haalt Groezrock een monument uit de metalwereld in huis om op zaterdag 29 april de eerste festivaldag in stijl te kunnen afsluiten. Het vijftal uit Sacramento is pas aan z'n eerste passage in Meerhout toe, maar bijna 30 jaar podiumervaring en een hele resem gelauwerde albums op het palmares zorgen er alvast voor dat het nu al een memorabel concert belooft te worden. Op zondag 30 april is Parkway Drive dan weer aan zet. Deze Australische metalcore-trots is kind aan huis op Groezrock, en ook dit jaar zal de band ongetwijfeld weer garant staan voor een energieke liveshow.

Verder op het programma? Cock Sparrer! Deze Britse street punkpioniers zijn één van dé grote eye-catchers op de affiche dit jaar, en u doet er dan ook goed aan om deze buitenkans met beide handen te grijpen. Aan legendes verder geen gebrek op Groezrock: wat dacht u misschien van Cro-Mags en Gorilla Biscuits? Smeer uw benen alvast in, want met deze twee boegbeelden uit de New York Hardcore lijken er alvast weer een recordaantal stagedives aan te komen. Ook de reünieshow van straight edge-band Turning Point belooft behoorlijk intens te worden, en met vaste Groezrockwaarde H2O gaat het dak er ongetwijfeld opnieuw af.

Menig punkrockliefhebber vindt trouwens ook dit jaar weer z'n gading terug: met genregrootheden als Pennywise, Bouncing Souls en Anti-Flag haalt Groezrock zoals het hoort opnieuw enkele gevestigde waarden in huis die op veel bijval zullen kunnen rekenen. Ook de melodische hardcore van Ignite en het meer eclectische kantje van Thrice en Underoath zorgen voor een gevarieerde en boeiende affiche.

Tot slot kijken we ook enorm uit naar de hybride mix van black metal en shoegaze van Deafheaven en Oathbreaker, twee bands die de laatste jaren allebei baanbrekend werk uitbrachten en de landkaart van de hardcore- en metalwereld hertekenden. Naast Oathbreaker trouwens ook nog ander goed volk uit ons Belgenland op de affiche: Brutus, F.O.D en Cocaine Piss zijn ook van de partij.

Groezrock vindt plaats op 29 en 30 april te Meerhout. Info en tickets kan je terugvinden op de website!